marți, 19 martie, 2024

UPDATE : o noua tragedie la Vanbet Vaslui

Distribuie:

Publicat:

UPDATE : o noua tragedie la Vanbet Vaslui

UPDATE:Vanbet SRL este din nou in atentia politiei dupa ce, la aproape o saptamana de la incendiul care a cuprins unul din abatoarele societatii, un angajat a fost gasit decedat intr-o fabrica, chiar de catre colegii sai.
Desi la fata locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui, pentru barbat nu s-a mai putut face nimic. Acesta a fost resuscitat, insa fara niciun rezultat.
Medicii ambulantieri au observat insa ca barbatul avea o lovitura la cap, motiv pentru care au anuntat Politia. Ipotezele arata ca omul ar fi putut fi agresat, sau se putea lovi in cadere, intrucat era cunoscut cu afectiuni medicale.

Barbatul a fost declarat mort  in incinta halei de pasari a fermei din Zorleni .

=================

UPDATE: 

Inceput de an compromis pentru SC Vanbet SRL, unul dintre cei mai mari producatori si comercianti de oua, carne de pasare si lactate, dupa ce abatorul de pasari de la Salcioara, comuna vasluiana Banca, a luat foc in dimineata zilei de ieri, 2 ianuarie 2019.

 

Patru ore le-au luat celor 32 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, sa lichideze flacarile. S-au deplasat la fata locului cu cinci autospeciale de lucru cu spuma si apa, o autoscara si alte trei autospeciale de prima interventie si comanda.

 

A ars o hala de aproximativ 5000 mp, construita pe structura metalica, cu pereti din panouri de tip sandwich si acoperis din tabla.

 

Pe langa constructie s-au facut scrum si instalatiile si echipamentrele specifice unui abator, dar si aproximativ 200 de carne.

 

Potrivit reprezentantilor ISU Vaslui, incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit electric.

 

Politistii au deschis un dosar penal in acest caz pentru care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere din culpa.

 

Vanbet SRL, procesatorul de carne de pui din Vaslui, controlat de Fanel Bogos, a raportat pentru anul 2017 o cifra de afaceri de aproximativ 185 mil. lei, echivalentul a 40,5 mil. euro, cu 20% mai mult decat anul anterior.

 

Compania, de-a lungul timpului si-a diversificat activitatea pe mai multe categorii de pasari, in asa fel incat, in prezent, detine puncte de lucru in judetul Vaslui, Galati si Iasi.

 

Chiar si asa, Fanel Bogos este catalogat drept unul dintre cei mai ghinionisti afaceristi si asta dupa seria de evenimente negative a carui protagonist a fost.

Reamintim faptul ca in anul 2015, un depozit de furaje de la ferma din localitatea Rebricea a fost la fel, mistuit de flacari. Doi ani mai tarziu, abatorul de la Salcioara, cel care acum este facut scrum, a mai trecut printr-un incendiu, insa doar la nivelul acoperisului si nu a suferit pagube mari. De departe de incendiile izbucnite, Fanel Bogos a fost si tinta unor jafuri de proportii, care au avut loc in anul ce tocmai s-a incheiat.

Unul dintre propriii angajati, cu antecedente nu tocmai laudabile, a sustras din casiera societatii suma de 60.000 lei pe care i-a jucat la jocurile de noroc. Imediat dupa asta, afaceristul a fost tinta unui alt jaf, la unul din punctele de lucru din Galati, de unde i-au fost sustrasi nu mai putin de 800.000 lei . Dupa aceste incidente, Fanel Bogos a decis sa-si protejeze incasarile in seifuri speciale. Desi a primit recomandarea sa achizitioneze seifuri dotate cu GPS, afaceristul, pe motiv ca sunt scumpe, a preferat sa achizitioneze altele mai ieftine. Chiar si asa, a fost din nou calcat de hoti care au furat seiful … cu totul. Aproximativ 1.100.000 lei se aflau in seif si nu se stie nici pana la aceasta ora cine l-a furat.

 

Astazi, Vanbet SRL este din nou pagubita iar in jurul incidentului planeaza tot felul de supozitii. Surse din randul angajatilor spun despre Fanel Bogos ca era nemultumit de starea si de constructia halei, dar si faptul ca, la nivel general in afacerile lui, lucrurile nu sunt tocmai ortodoxe.

Patronul Vanbet SRL a avut probleme si cu legea dupa ce, dintr-o intamplare, a fost surprins oferindu-i 3.000 lei spaga fostei directoare a Directiei Sanitara Veterinara si Pentru Siguranta Alimentelor Bacau, cu scopul eliminarii unui concurent de pe piata. Acesta a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare initial, insa si in prezent, dosarul se judeca la Bacau.

 

STIRE INITIALA: Un incendiu devastator s-a produs in dimineata zilei de 2 ianuarie 2019, pe raza comunei vasluiene Banca, la o hala care se intinde pe o suprafata de 1000 metri patrati ce apartine societatii comerciale Vanbet. La momentul actual ISU Vaslui intervine la fata locului cu 8 autospeciale din dotare, 28 de subofiteri si 4 ofiteri, incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare. STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img