joi, 25 aprilie, 2024

Update – Peste 4000 de abonati din 4 localitati din judetul Vaslui au ramas fara curent electric din cauza vantului puternic

Distribuie:

Publicat:

UPDATE : La ora 22:00, în județul Vaslui, 4446 de consumatori nu erau alimentați cu energie electrică, în următoarele localități: Rebricea și Tăcuta ( total), Negresti, Voinești și Puiești ( parțial). Operatorul economic care se ocupă de distribuția energiei electrice în județul Vaslui, intervine în teren cu cinci echipe de intervenție, pentru reabilitarea a două linii de transport ( o linie este închisă în totalitate, cealaltă este închisă parțial).

Stirea initiala : Urmare a vântului foarte puternic, mai multe localități din județul Vaslui au probleme în alimentarea cu energie electrică. Astfel, conform raportului operativ al SC Delgaz  Grid Romania SA, la ora 20:00, în județul Vaslui sunt afectate următoarele localități: Rebricea și Tacuta ( total),  Negrești și Voinești ( partial), 3269 consumatori fiind afectați. Operatorul economic intervine cu patru echipe de intervenție.

Reaminim faptul ca judetul Vaslui este sub avertizarea unui Cod Portocaliu de vant si ninsori viscolite, valabil în intervalul 05.02.2020 ora 17:00 – 06.02.2020 ora 08:00.

Având în vedere fenomenele meteorologice preconizate, INSTITUȚIA PREFECTULUI VASLUI și organele abilitate se adresează populației cu rugămintea de a avea în vedere respectarea următoarelor recomandări:

–  PENTRU SIGURANȚA DUMNEAVOASTRĂ EVITAȚI  DEPLASĂRILE PE DISTANȚE LUNGI, IAR DACĂ DEPLASAREA ESTE ABSOLUT NECESARĂ, INFORMAȚI-VĂ ÎN PREALABIL, DACĂ PE TRASEUL STABILIT NU SUNT DRUMURI BLOCATE;
– RĂMÂNEȚI în locuință ori în alte spații care să asigure protecție;
– ÎNCHIDEȚI ușile  și ferestrele și puneți la adăpost  animalele;
– ÎNDEPĂRTAȚI-VĂ de copaci, semne de circulație, linii de electricitate și alte obiecte care pot cădea sau pot răni;
– APELAȚI serviciul de urgență 112 numai în caz de necesitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img