vineri, 29 martie, 2024

Update: Prefectul județului Vaslui , Isabel Bogdan, ne-a declarat ca in 2 ore barladenii vor avea apa la robinete!

Distribuie:

Publicat:

De mai bine de 24 de ore Bârladul nu este alimentat cu apă curentă, după furtuna de zăpadă care s-a abătut asupra județului și a paralizat întreg sistemul de alimentare cu energie electrică. Primarul Dumitru Boroș a făcut un anunț de ultimă oră, în urmă cu câteva minute: bârlădenii ar putea avea apă la robinete în curând.
„Utilajele de deszăpezire au reușit să străpungă zidul de zăpadă ce bloca drumul spre barajul Cuibul Vulturilor. In spatele lor sunt toate echipajele EON care vor interveni de urgență. Sperăm ca în curând să avem apă!”, a menționat primarul Bârladului.
Tot el a lansat în această dimineață un mesaj pe o rețea de socializare prin care înștiința locuitorii orașului despre motivele care au dus în această situație barajul Cuibul Vulturilor: „Echipele EON care au intervenit in Barlad si in imprejurimile orasului nu au reusit sa remedieze toate avariile de la reteaua electrica. Zapada cazuta zilele acestea a distrus aprox. 114 stalpi din reteaua electrica, ducand la imposibilitatea aprovizionarii orasului cu energie electrica timp indelungat. Acesta este si motivul pentru care orasul nostru nu are inca apa potabila. Am solicitat sprijinul Prefecturii, Consiliului Judetean, armatei, apararii civile, ISU, Politiei insa nu s-a putut asigura inca functionarea pompelor de la Cuibul Vulturilor de unde Barladul primeste o mare parte din apa potabila.
8 echipe EON lucreaza in regim de urgenta si ne-au asigurat ca fac tot posibilul sa rezolve situatia. Situatia creata de vremea extrema din zilele acestea ne-a dovedit faptul ca activitatea Consiliului local pentru situatii de urgenta trebuie imbunatatita, ceea ce se va intampla in cel mai scurt timp.
MESAJ CATRE PROPRIETARII DE CABLU DIN ORAS: in cel mai scurt timp treceti la ridicarea cablurilor cazute pe carosabil!
Multumim pentru intelegere!”.                                   

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img