marți, 19 martie, 2024

UPDATE – Problema MAJORA pe Aeroportul Iasi! Niciun zbor nu pleaca! Lipsa totala de dejivrant – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE – Nici pana la aceasta ora problema aparuta din cauza zapezii pe Aeroportul Iasi nu s-a rezolvat. Toate cursele au fost in continuare directionate catre Aeroportul "George Enescu" din Bacau. Sute de pasageri se afla in continuare blocati pe Aeroportul din "asi, asta pentru ca dejivrantul nu a ajuns nici la aceasta ora. Mare parte din curse ar trebui directionate de la Bacau, insa unele companii aeriene nu au renuntat nici acum sa spere ca vor putea decola de la Iasi. Vom reveni cu amanunte. 

Stirea initiala – Situatie critica pe Aeroportul din Iasi. Toti calatorii s-au simtit oribil cand au aflat aceste informatii, mai ales dupa ce au avut de asteptat ore in sir.

Toate cursele, atat decolarile cat si aterizarile, au fost anulate duminica, 18 martie 2018. Zborurile care ar fi trebuit sa ajunga pe Aeroportul Iasi au fost redirectionate catre Bacau. De asemenea, toti pasagerii care vor sa plece catre alte destinatii vor fi nevoiti sa se deplaseze la Bacau.

Motivul pentru care absolut toate companiile aeriene nu mai pleaca este lipsa totala de substanta pentru dejivrare.

Vom reveni cu amanunte.

CITESTE SI: Zboruri Bucuresti – Iasi, amanate. Avioanele sunt blocate la sol din cauza fenomenului de ploaie inghetata

Fenomenul meteorologic rar "freezing rain" sau ploaia inghetata, impiedica in prezent decolarea avioanelor de pe aeroportul Otopeni, si nu se stie cat va dura aceasta situatie, potrivit Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB). In prezent sunt afectate 10 zoburi.

Ultima decolare a avut loc la ora 11:00. Foarte multe curse care au fost amanate la decolare pentru ca sistemul de degivrare nu face fata fenomenelor de afara.

"Freezing rain aplica un strat de glazura pe suprafata avioanelor. In cazul aceste ploi care ingheata, timpul intre momentul aplicarii lichidului degivrant si momentul in care pe suprafata avionului se formeaza pelicula de gheata este foarte mic", afirma Valentin Iordache, purtator de cuvant al Aeroportului Otopeni.

"Mai mult de 10 aeronave nu au decolat. Peste 1.000 de pasageri sunt blocati in avioane. Pista este in bune conditii, se poate ateriza in siguranta. In prezent insa, nu se decoleaza. S-a dat cu material degivrant, suprafata de miscare a aeroportului si caile de acces sunt functionale. Nu se stie cat va dura aceasta situatie", a adaugat acesta.

Deciziile referitoare la decolare apartin pilotilor, spun reprezentantii CNAB.

Potrivit atentionarilor meteorologice de vreme severa, in perioada 18-22 martie in intreaga tara vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img