sâmbătă, 4 mai, 2024

UPDATE/ SALMONELLA IN PRAJITURILE DE LA BARLAD: activitatea celor doua cofetarii a fost suspendata

Distribuie:

Publicat:

UPDATE 2 : Echipe mixte ale Directiei de Sanatate Publica (DSP) si Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui au efectuat controale la cele doua unitati de patiserie-cofetarie din municiul Barlad, unde mai multe persoane s-au imbolnavit, dupa ce au consumat produse de cofetarie.

 ”In urma acestor controale, toate produsele finite existente au fost retrase de la comercializare si dirijate catre firma de neutralizare. S-a dispus sanctionarea contraventionala cu amenda a celor doua unitati si s-a luat masura suspendarii activitatii la cele doua unitati pana la remedierea deficientelor constatate, care sunt legate de igiena si modul de depozitare a produselor”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA.

 In prezent, 24 de persoane sunt internate in spital, cu suspiciune de toxiinfectie alimentara.

Conform rezultatelor de laborator cauza imbolnavirii fiind Salmonella.

UPDATE 1 :
La aceasta ora 18 persoane sunt internate acum la spital din cauza consumului unor produse de patiserie! La ora 9:00 ,miercuri dimineața, la sectia de Boli Infecțioase au ajuns 6 copii si 8 adulti. In jurul prânzului s-au mai internat 3 persoane( 2 adulti si un copil) iar un alt pacient a fost transferat la Spitalul Județean de Urgenta Vaslui.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Marti, 29 August, patru adulți și patru copii din Bârlad au necesitat internare și au fost diagnosticați cu gastroenterocolită acută, după ce li s-a făcut rău și au declarat că au mâncat prăjituri la o cofetărie din oraș.

În total opt persoane, dintre care patru copii, s-au prezentat la Spitalul Municipal „Elena Beldiman” acuzând grețuri, vărsături și diaree, după ce au mâncat prăjituri la cofetăria „Berlin” din localitate. Trei dintre pacienții internați aparțin unei familii, doi dintr-o altă familie, restul fiind separați, câte unul.

În cauză există suspiciunea de toxiinfecție alimentară, Direcția Sanitară Publică Vaslui a deschis o anchetă în acest caz, recoltând probe de la unitatea respectivă.

Reprezentanții spitalului din Bârlad nu exclud posibilitatea ca la Unitatea Primiri-Urgențe să mai apară cazuri asemănătoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img