News Flash:

UPDATE:Vasile Chelaru, seful Politiei Barlad, a scapat de arest!

6 Septembrie 2016
5974 Vizualizari | 0 Comentarii
UPDATE:Judecatorii au decis ca fostul sef al Politiei Barlad sa fie pus sub control judiciar.
Dupa mai multe ore de audieri, seful Politiei Barlad, Vasile Chelaru, a fost lasat sa plece acasa din arest. Judecatorii l-au pus sub control judiciar!

Comisarul sef Vasile Chelaru, comandatul Politiei municipiului Barlad, a fost retinut luni seara. El a fost initial ridicat de mascati si dus la audieri. Dupa mai multe ore, procurorii au emis mandatul de retinere. Acuzatiile sunt: abuz in serviciu, instigare la fals intelectual si instigare la delapidare. Vasile Chelaru este suspectat de procurori ca ar fi incercat sa ajute un tanar acuzat de viol sa scape de pedeapsa.

In consecinta, comandantul Politiei Barlad a fost ridicat de agenti ai Serviciului pentru Actiuni Speciale din timpul unei sedinte si dus la audieri la Parchet.

Seful Politiei din Barlad este banuit ca ar fi incercat sa amane cercetarile intr-un dosar de viol si ca totodata ancheta in acest caz s-a desfasurat in mod defectuos. Mai sunt acuzati in acest dosar si alti subalterni.

Politistii sunt acuzati de faptul ca dupa ce o tanara de 17 ani a depus o plangere la Politie ca a fost violata, acestia ar fi incercat sa refaca traseul adolescentei din ziua incidentului si in momentul in care au ajuns in fata apartamentului au oprit ancheta cu totul.

In acelasi dosar mai este cercetat si seful Centrului de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Exploatat si Neglijat, psihologul Ionel Bratianu. Acesta este acuzat ca ar fi facut o expertiza favorabila agresorului la cererea sefului Politiei din Barlad, expertiza care contrazice faptele care s-au petrecut de fapt.

Pe de alta parte, seful Politiei din Barlad a declarat pentru presa locala ca este nevinovat si ca se simte nedreptatit, depunand si o plangere la procurorul sef de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui.

”Intr-adevar, s-a emis un mandat de aducere pe numele lui Vasile Chelaru, acesta fiind condus la audieri. Procurorul de caz o sa aprecieze, la finalul audierilor, daca se impune emiterea unei ordonante de retinere”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu.

Reprezentantii Politiei Judetene Vaslui au precizat ca Vasile Chelaru se afla in concediu de odihna, pe 5 si 6 septembrie.

Procurorii Parchetului Judecatoriei Barlad au facut, joi, mai multe perchezitii la sediul Politiei Municipale, in dosarul in care sunt cercetati seful institutiei, Vasile Chelaru, si doi subordonati ai acestuia.

Cei trei sunt acuzati ca ar fi tergiversat cercetarile intr-un dosar in care un tanar de 24 de ani este anchetat pentru viol, lipsire de libertate si favorizarea infractorului, fapte comise in aprilie anul trecut.

”La sediul Politiei Barlad au avut loc patru perchezitii in urma carora au fost ridicate mai multe documente si unitati de calculatoare. Activitatile s-au desfasurat intr-o cauza in care exista suspiciuni cu privire la comiterea unor infractiuni de serviciu intr-un dosar in care sunt facute cercetari pentru viol, lipsire de libertate si favorizarea infractorului”, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului Judecatoriei Barlad, Mihaela Plopan.

Surse din randul anchetatorilor sustin ca Vasile Chelaru ar fi intervenit telefonic pe langa seful centrului din Barlad, psihologul Ionel Bratianu, sa intocmeasca expertiza in cazul tanarului.UPDATE:Comisarul şef Vasile Chelaru,
comandatul Poliţiei municipiului Bârlad, a fost retinut luni seara. El a fost astazi ridicat de mascati si dus la audieri. Dupa mai multe ore, procurorii au emis mandatul de retinere. Acuzatiile sunt: abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la delapidare. Chelaru
a fost încătuşat şi condus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Şeful Poliţiei Bârlad a fost ridicat de mascaţi chiar din sediul IPJ Vaslui. Vasile Chelaru este suspectat de procurori că ar fi încercat să ajute un tânăr acuzat de viol să scape de pedeapsă.
În consecinţă, comandantul Poliţiei Bârlad a fost ridicat de agenţi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din timpul unei ședințe care avea loc la Vaslui şi dus la audieri la Parchet.

Șeful Poliției din Bârlad este bănuit că ar fi încercat să amâne cercetările într-un dosar de viol și că totodată ancheta în acest caz s-a desfășurat în mod defectuos. Mai sunt acuzați în acest dosar și alți subalterni.

Polițiștii sunt acuzați de faptul că după ce o tânără de 17 ani a depus o plângere la Poliție că a fost violată, aceștia ar fi încercat să refacă traseul adolescentei din ziua incidentului și în momentul în care au ajuns în fața apartamentului au oprit ancheta cu totul.

În același dosar mai este cercetat și șeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Exploatat şi Neglijat, psihologul Ionel Brătianu. Acesta este acuzat că ar fi făcut o expertiză favorabilă agresorului la cererea șefului Poliției din Bârlad, expertiză care contrazice faptele care s-au petrecut de fapt.

Pe de altă parte, șeful Poliției din Bârlad a declarat pentru presa locală că este nevinovat și că se simte nedreptățit, depunând și o plângere la procurorul șef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

”Într-adevăr, s-a emis un mandat de aducere pe numele lui Vasile Chelaru, acesta fiind condus la audieri. Procurorul de caz o să aprecieze, la finalul audierilor, dacă se impune emiterea unei ordonanţe de reţinere”, a declarat, luni, pentru News.ro prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Vaslui au precizat că Vasile Chelaru se află în concediu de odihnă, pe 5 şi 6 septembrie.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Bârlad au făcut, joi, mai multe percheziţii la sediul Poliţiei Municipale, în dosarul în care sunt cercetaţi şeful instituţiei, Vasile Chelaru, şi doi subordonaţi ai acestuia.

Cei trei sunt acuzaţi că ar fi tergiversat cercetările într-un dosar în care un tânăr de 24 de ani este anchetat pentru viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului, fapte comise în aprilie anul trecut.

”La sediul Poliţiei Bârlad au avut loc patru percheziţii în urma cărora au fost ridicate mai multe documente şi unităţi de calculatoare. Activităţile s-au desfăşurat într-o cauză în care există suspiciuni cu privire la comiterea unor infracţiuni de serviciu într-un dosar în care sunt făcute cercetări pentru viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului”, a declarat, vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Bârlad, Mihaela Plopan.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că Vasile Chelaru ar fi intervenit telefonic pe lângă şeful centrului din Bârlad, psihologul Ionel Brătianu, să întocmească expertiza în cazul tânărului.

----

STIREA INITIALA:Comisarul sef Vasile Chelaru,
seful Politiei Municipiului Barlad, a fost luat cu asalt astazi de mascati si adus la Parchetul de le langa Judecatoria Barlad unde este audiat si la aceasta ora.

Deoarece audierile sunt in curs de desfasurare nicio informatie despre situatia comisarului sef nu este dezvaluita, cert este ca sefului Politiei Barlad a inaintat vineri o cerere de concediu de odihna pentru zilele de 5 si 6 septembrie, fapt care duce cu gandul ca acesta stia ce avea sa urmeze.

Politia Barlad este in vizorul procurorilor sub suspiciunea ca au tergiversat si au efectuat defectuos cercetari intr-un dosar de viol, lipsire de libertate si favorizarea infractorului, in care psihologul Bratianu Iones, sef al Centrului de Primiri in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat si Exploatat Barlad, este acuzat ar fi intocmit o expertiza favorabila violatorului, cand de fapt situatia este inversa.

Vom reveni cu detalii!

Galerie Foto

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0930 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018150 (s)