vineri, 29 martie, 2024

UPDATE VIDEO: Tradarea din PNL a fost confirmata! Roxana Miron Feraru , viceprimarul Barladului!

Distribuie:

Publicat:

@Avem viceprimar! In aplauzele dumneavoastra, pe scena administratiei locale, intra Roxana Miron Feraru!         

 Ultimul act al scenetei ” Tradarea increderii barladenilor” s-a consumat in cadrul sedintei de Consiliul Local. Ceea ce am scris s-a adeverit: consilierul liberal Cezar Toporas a dat Barladului un vice din partea… PSD! Nasul nu a votat la vedere asa cum au votat consilierii liberali . Si-a votat, fara emotie ,  finuta, pe Roxana Miron Feraru. Trebuie amintit faptul ca Bogdan Sarbu( independentul care putea influenta rezultatul)  a dat dovada de fair-play. Acesta a votat propunerea PNL, Iulian Bica, dar votul lui conta doar daca Toporas nu se ” vindea”.

 Teatrul ieftin a continuat cu supararea primarului D-tru Boros la auzul vestii. Avocatul a fost cel care l-a readus pe Toporas in sanul Bratienilor, l-a propus la locale si l-a pus pe o pozitie eligibila.     

Avand in vedere cele intamplate ar trebui ca edilul sef si presedintele organizatiei sa ii ceara demisia , desi raul a fost produs! Numai la Barlad s-a putut intampla lucrul acesta: sa ai primar liberal , un consilier independent sa iti sustina propunerea iar ” colegul tau de partid ” sa voteze cu Lupul! Adica PSD!                    
                                                            
 Corecta a fost si Carmen Bularda( cea care era in carti pentru functia de viceprimar) si care si-a votat colegul desemnat pe ultima suta de metri sa reprezinte alegerea partidului. In toata aceasta ecuatie cei care au pierdut, din nou, sunt barladenii! Cei care asta vara au votat schimbarea, au pus stampila pe reprezentantii PNL si pe avocatul Dumitru Boros! Datorita  primarului dorintele dumneavoastra s-au modificat! Ceea ce nu ati votat a ajuns, totusi,  la primaria Barlad! Cum e cu liberalismul domnule Boros?

STIREA INITIALA:@O noapte furtunoasa: Se cauta tradatori pentru votul privind alegerea viceprimarului

Intalnire la drum de seara in PNL, intre primarul Dumitru Boros si membrii care fac echipa in Consiliul Local. Vineri seara s-a scris ultimul act din scenariul „Barladul fara viceprimar”, stabilindu-se in amanunt cine si cum va juca cartea tradarii.

E deja intrat in folclor jocul de culise pe care il practica primarul Barladului si consilierii locali pentru mult ravnita functie de viceprimar. Intalniri secrete, tratative, oferte care mai de care mai tentante privind avantaje politice si chiar materiale, fac parte din angrenajul fiecarui partid care s-a pus in miscare pentru a acapara functia ce confera statutul de mana-dreapta a edilului.

ADUNAREA MEMBRILOR PNL IN SEDIUL PRIMARIEI

Ultimul act s-a scris vineri seara, cand primarul Dumitru Boros i-a convocat intr-o adunare pe toti cei zece consilieri PNL la sediul Primariei Barlad, cu scuza ca la sediul partidului nu existau conditii de desfasurare din cauza centralei termice defecte.

Aici, edilul si totodata seful de partid Dumitru Boros, a comunicat consilierilor ca saptamana ce urmeaza, cel mai probabil luni 30 ianuarie, se va da curs proiectului ce contine alegerea si desemnarea unui viceprimar. Desi la bursa zvonurilor, o perioada buna de timp a fost dat candidat drept Iulian Bica, despre care se spune ca ar fi in gratiile primarului, in ultimele zile tot mai des se rosteste numele consilierei Carmen Bularda.

PIONUL PRINCIPAL, ABSENT DE LA CONVOCAREA PRIMARULUI.

Asa cum s-au obisnuit barladenii deja de o buna bucata de vreme, mai in toate functiile cheie din institutiile locale se afla nume inscaunate politic sau pe baza de rudenie. Nici in Consiliul Local lucrurile nu stau altfel. Sau cel putin nu vor mai sta.

La intalnirea convocata vineri seara de primarul Boros, a fost absent unul dintre cei zece consilieri PNL si anume Cezar Toporas-Maftei, nimeni altul decat nasul de cununie al Roxanei Miron Feraru care s-a casatorit in toamna anului trecut cu Ciprian Feraru, actualmente consilier judetean din partea PSD.

Nici relatia de prietenie dintre actualul primar si cuplul celor doi consilieri sot si sotie nu este una straina pentru ochii lumii. E binecunoscuta povestea cand in 2014, Ciprian Feraru a trecut in tabara PSD direct din functia de presedinte al organizatiei municipale PNL, fiind urmat la scurt timp Dumitru Boros si Cezar Toporas-Maftei, lasand organizatia fara nici un consilier local, cei doi demisionand din partid si devenind independenti.

JOCURI MURDARE PE BANII BARLADENILOR

Regia pentru ziua de luni i-ar face invidiosi pe multi scenaristi de la Hollywood. Potrivit dorintei sefului PNL, Dumitru Boros, toti consilierii sai vor vota la vedere candidatul propus din randurile lor si anume Carmen Bularda. Voci din PNL sustin la unison ca Cezar Toporas-Maftei nu va vota impotriva celei pe care a cununat-o, ba dimpotriva, isi va arunca votul in tabara PSD.

PSD mai are nevoie doar de un singur vot pentru a-si adjudeca functia de viceprimar, sau ca independentul Bogdan Sarbu sa nu aiba o optiune si sa se abtina. In cazul in care, acesta din urma va alege sa sustina candidatul celor de la PNL, le va strica planurile pentru o scurta perioada social-democratilor barladeni.
Cu toate ca, mai multi membri PNL  sustin ca printre cei zece consilieri exista mai mult de un tradator, care se va desconspira in ziua votului. Daca speculatiile se adeveresc, ce-al doilea tradator va deveni si cel de-al doilea consilier „independent” imediat dupa ce isi va anunta intentia de vot.

E tot mai clar ca ambele formatiuni politice au stat la masa negocierilor si au ajuns la un numitor comun: Roxana Miron-Feraru este cea care trebuie sa fie viceprimarul Barladului, iar Carmen Bularda este urmatorul nume ce va ocupa functia de director al Directiei pentru Administrarea Pietelor, Parcarilor si Cimitirelor Barlad.

ORGANIZATIA PNL BARLAD SCAPATA DE SUB CONTROL?

Presedintele organizatiei PNL Vaslui pare a fi depasit de situatie si spera doar ca lucrurile sa revina pe fagasul normal.

 „Sper ca PNL , Bogdan Sarbu si PSD vor vota pentru binele barladenilor. Sa aiba un viceprimar care sa faca echipa cu primarul si sa se vada rezultatele lor peste 4 ani”, ne-a declarat Dr. Nelu Tataru, presedintele organizatiei PNL Vaslui.

Ceea ce nu stie doctorul Tataru este jocul de culise pe care edilul liberal, dar cu spirit social-democrat il face. Consilierul independent, Bogdan Sarbu, le-a transmis colegilor lui din consiliu ca va vota viceprimarul din partea PNL, singura exceptie o reprezenta Carmen Bularda.

Cand i-a convocat Boros pe consilieri le-a transmis faptul ca la intalnire va participa si Sarbu. Total neadevarat, acesta nu fusese invitat !

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img