vineri, 29 martie, 2024

Urgentarea aprobării proiectelor din sectoarele de apă şi transporturi, agreată de ministrul Rovana Plumb şi conducerea BEI

Distribuie:

Publicat:

Urgentarea aprobării proiectelor din sectoarele de apă şi transporturi a fost agreată de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Vazil Hudak, cu ocazia întrevederii de la Luxemburg, informează miercuri ministerul de resort.

Dialogul a avut loc în prezenţa echipei care coordonează activitatea şi proiectele dezvoltate de România. Cu acest prilej au fost discutate aspecte legate de parteneriatul instituţional al României cu BEI privind portofoliul de proiecte din sectoarele de mediu, apă şi transporturi, pregătite de autorităţile române alături de BEI sau Jaspers (Joint Assistance to Support Projects în European Regions).

La reuniunea de la Luxemburg, unde din partea României a mai fost prezent Cătălin Gheran, director general AM POIM, au fost agreaţi câţiva paşi concreţi pentru urgentarea aprobării proiectelor din sectoarele de apă şi transporturi.

Astfel, se va lucra prioritar pentru un prim pachet de 12 proiecte de mediu, din care 11 în sectorul de apă şi proiectul pentru combaterea eroziunii costiere, precum şi pentru urgentarea pregătirii tuturor proiectelor din sectorul de transport.

Pentru atingerea obiectivelor asumate, ministrul Fondurilor Europene a solicitat BEI suplimentarea resurselor umane puse la dispoziţie pentru România.

La întâlnire, s-a convenit, totodată, continuarea dialogului pentru o mai promptă reacţie în legătură cu orice întârziere apărută pe parcurs, cu un obiectiv clar şi anume demararea în cel mai scurt timp a implementării proiectelor finanţate din fonduri europene pe care România le are în pregătire. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img