vineri, 29 martie, 2024

Urmarire ca in filme, urmata de o descindere ca la carte! Dupa ce au ucis cu sange rece, s-au urcat intr-o masina de lux si au gonit spre libertate

Distribuie:

Publicat:

Doi tineri au fost cat pe ce sa-si puna planul diabolic in aplicare, insa politistii din Iasi i-au impiedicat • Ei sunt banuiti ca ar fi comis doua crime pe teritoriul Slovaciei, iar mai apoi au strabatut o mare parte din Romania cu scopul de a ajunge in Republica Moldova, iar mai apoi in Ucraina • La Iasi drumul li s-a incheiat, fiind prinsi intr-o camera de pensiune

Scene desprinse parca dintr-un film, la Iasi, dupa ce doi tineri banuiti de comiterea unui dublu asasinat au fost prinsi intr-o camera de pensiune din comuna Miroslava. Doua persoane urmarite international de autoritatile judiciare cehe pentru omor deosebit de grav au fost depistate, la Iasi, de politistii români.

Prinderea celor doua persoane, Jan Moncol, de 33 ani, si Michaela Krajcova, de 29 ani, s-a realizat în urma unei operatiuni E.N.F.A.S.T româno-cehe.

În noaptea zilei de 17 spre 18 ianuarie, în urma unei operatiuni E.N.F.A.S.T coordonata de Serviciul Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Române, în cooperare cu echipa F.A.S.T. Cehia, cu participarea atasatului de afaceri interne al Politiei Republicii Cehia, au fost depistati si retinuti, pe raza judetului Iasi, doi cetateni slovaci, de 33, respectiv 29 de ani, urmariti international de autoritatile judiciare cehe.

Pe numele lor erau emise doua mandate europene de arestare, fiind acuzati de savârsirea a doua infractiuni de omor deosebit de grav, victime ale acestora fiind doi cetateni de nationalitate ceha.

În seara de 5 spre 6 ianuarie, pe teritoriul Cehiei, sub pretextul vânzarii unor obiecte electronice, cei doi ar fi patruns într-o rulota locuita de doi soti carora le-au aplicat mai multe lovituri cu un cutit, fapt ce a condus la decesul acestora. Ca sa scape de pedeapsa, cei doi tineri au planuit sa treaca prin Romania, iar intr-un final sa ajunga undeva in Ucraina. Pana la Iasi au ajuns cu o masina de lux inchiriata din afara tarii. Cu ajutorul GPS-ului instalat in masina au fost localizati.

Treziti de mascati

Politistii din Iasi au aflat ca cei doi tineri ar fi cazati intr-o pensiune din Miroslava. Reporterii BZI au discutat cu administratorii pensiunii si au aflat intrega poveste. Din cate se pare, cei doi criminali si-au facut o rezervare pe internet pentru camera, iar in scurt timp s-au prezentat la receptie. Au primit camera ceruta in jurul orei 21.

Ulterior, la ceva timp dupa miezul noptii, politistii ieseni in frunte cu seful de la Biroul de Urmariri, comisarul-sef Sauleac Stefan, au ajuns la usa celor doi tineri din Slovacia.

Cu ajutorul administratorului pensiunii si o scurta povestioara inventata au reusit sa intre in camera celor doi si sa-i imobilizeze. Activitatea investigativa s-a desfasurat de politistii Serviciilor de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J Hunedoara, Arad si Iasi, cu sprijinul Directiei Rutiere din cadrul I.G.P.R.. E.N. – F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Reteaua Europeana a Unitatilor de Cautare Activa a Urmaritilor), care înglobeaza toate structurile nationale de "Urmariri", pentru a realiza o cooperare mai strânsa între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveste localizarea, arestarea si predarea persoanelor urmarite în baza mandatului european de arestare.

Reteaua E.N.F.A.S.T. a devenit operationala la data de 1 octombrie 2012 si reprezinta o retea informala de contacte si un grup de cooperare, în toate aspectele legate de gasirea si arestarea urmaritilor international. Scopul proiectului E.N.F.A.S.T. este acela de a spori gradul de securitate în interiorul Uniunii Europene, prin cresterea eficientei în activitatea de urmarire si arestare a infractorilor urmariti international.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img