sâmbătă, 20 aprilie, 2024

USR-ul, fata in fata cu o plangere penala: Exista suspiciuni ca au primit bani din afara tarii

Distribuie:

Publicat:

Mirel Palada s-a prezentat, astazi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a depus o plangere penala. In plangerea penala se arata faptul ca exista suspiciunea rezonabila  ca partidul USR ar fi accesat fonduri pentru campaniile electorale venite din afara tarii. Fostul purtator de cuvant din Guvernul Ponta a mai declarat ca USR-ul a luat bani de la entitati non-politice. 

„Sunt in calitatea de cetatean al Romaniei. Am depus o sesziare privind neregulile care au fost in ultimul timp scoase in evidenta in spatiul public la adresa partidului Uniunea Salvati Romania, si a felului in care si-au gasit de cuviinta sa adune fondurile in campaniile electorale din ultimul timp – locale si parlamentare. In felul in care in urma emisiunilor si a informatiilor aparute in presa, rezulta ca dansii au strans fonduri nerespectand legea partidelor politice si a legii electorala si e o suspiciune intemeiata cum ca dansii, nerepectand legea, pe de o parte au avut parte de un avantaj incorect in compettia politic, dand dovada de lipsa de transparenta, dansii au luat bani prin intermediul unor entitati non politice, facand niste filtre prin intermediul carora sa nu se poata face delcaratiile pe propria raspundere si sa nu se poata identifica persoanele care au depus fondurile. E vorba despre felul in care campania electorala nu a fost respectata in conditii legale, pe de alta parte este vorba de un lucru – felul in care dansii e posibil sa fi primit fonduri de la diverse entitati internationale, nu doar cetateni romani. Si institutii straine”, a declarat Mirel Palada, la iesirea de la DNA, conform Mediafax.

Acesta spune ca este vorba despre sume care se ridica la ordinul a sute de mii de lei.
„Temerea mea – acesta este motivul pentru care am facut aceasta sesizare este ca dansii au primit fonduri din partea unor institutii non-romanesti. Nu stiu daca au primit fonduri de la organizatii non teroriste, daca au primit fonduri de la state care nu sunt prietene cu Romania si cu interesele sale strategice. In consecinta, e bine ca institutiile statului in care am incredere sa verifice acest lucru. Sunt probe pe care le-am depus. Am depus probe privind felul in care se poate face finantarea acestui partid de maniera ilegala. Lucruri care au fost probate in emisiuni. Am depus inregistrare de la emisiuni. (…) Informatiile se refera la USR. Exclusiv la USR”, a mai spus Palada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img