vineri, 29 martie, 2024

Usturoiul este soluția perfectă împotriva cosurilor: cum il folosim

Distribuie:

Publicat:

Scapati de cosuri cu usturoi! Dacă aveți adesea cosuri, știți cât de enervant este. Mai ales dacă apar când aveți ceva important de pregatit, un interviu pentru job sau o întâlnire, de exemplu. Puteți folosi tot felul de creme care promit să rehidrateze butonul sau chiar să încercați să-l străpungeți. Rezultatul? O piele roșie cu o rană urata. Din fericire, avem soluția. Data viitoare când vrei să scapi de cosuri, foloseste niște usturoi!

Toată lumea are usturoi în cămară. Un cățel de usturoi da imediat un gust bun unui sos de paste, dar este, de asemenea, un plus minunat in supe sau preparate asiatice. Pe lângă faptul că este delicios, usturoiul este, de asemenea, foarte sănătos. Aceasta leguma este foarte buna pentru sistemul imunitar și are proprietăți antiinflamatorii. Datorită acestei funcții antiinflamatorii, usturoiul brut ajută, de asemenea, la scăderea nivelului ridicat de colesterol: va împiedică să aveti arterele înfundate. Așadar, încercați să vă pregătiți tzatzíki sau aioli cu mai mult usturoi crud sau adăugați putin în condimentul dvs. pentru salată și bucurați-vă de beneficiile acestuia.

Scapati de cosuri cu usturoi!

Așadar, există multe avantaje ale consumului de usturoi, dar nu numai daca este folosit doar in bucătărie. Usturoiul este foarte bun pentru piele. Dacă ne întoarcem la secolul 18, soldații și-au frecat usturoiul pe rănile lor pentru a preveni infecțiile. Nu vă recomandăm să faceți acest lucru acum că avem cunoștințe medicale bune, dar acest lucru dovedește că usturoiul poate preveni sau vindeca infecțiile și inflamațiile. Acesta este exact genul de lucruri de care avem nevoie când vine vorba de cosuri, deoarece este o mică inflamație a pielii.

Cosuri

Ai un cos și te plimbi acum cu acest lucru alb groaznic pe față? Nu intrați în panică! Ia un cățel de usturoi! Curățați mai întâi fața, apoi tăiați catelul de uturoi și faceți câteva crestături cu un cuțit pentru a elibera sucul. Frecați cosul. Lasă sucul să acționeze pe cos toată noaptea. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, acesta va dispărea. De asemenea, funcționează pentru cosurile care sunt bine ascunse sub piele. Veți vedea că după o noapte de repaus, cosul este mai plat și mai puțin roșu. Micile cosuri vor dispărea complet!

Psoriazis

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, usturoiul este de asemenea bun împotriva psoriazisului. Puteți folosi usturoiul descris mai sus sau îl amestecați cu un ulei sau o cremă. Acest lucru poate reduce foarte mult iritația și mâncărimea.

Scapati de cosuri cu usturoi!

Unii oameni sunt alergici la usturoi, de aceea este important să testați pentru a vedea dacă pielea dvs. reacționează. Testează mai întâi această metodă pe o parte nevizibilă a pielii tale, cum ar fi încheietura mâinii sau umărul. Dacă sunteți alergic la usturoi sau dacă pielea dvs. reacționează prost, nu o aplicați pe un cos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img