joi, 18 aprilie, 2024

Utilizatorii de Facebook pot transmite bani prin aplicatia Messenger

Distribuie:

Publicat:

TransferWise, companie specializata in transferul electronic de numerar, a lansat un nou serviciu care permite utilizatorilor Facebook sa trimita bani prin aplicatia de chat a retelei, transmite reuters.com. 

Compania TransferWise a transmis, marti, ca a dezvoltat un program automat care permite utilizatorilor sa comunice cu companiile si chiar sa faca cumparaturi online.

Programul TransferWise Bot permite utilizatorilor sa trimita bani prietenilor si familie, in si dinspre SUA, Marea Britanie, Canada, Australia si Europa prin Facebook Messenger. In plus, programul poate fi folosit pentru a trimite alerte atunci cand cursul de schimb trece de un anumit nivel.

Facebook permite deja utilizatorilor sai sa trimita bani in SUA prin intermediul Messenger, dar inca nu a lansat servicii similare la nivel international. Astfel, TransferWise devine prima companie care permite transferuri internationale, potrivit reuters.com. Companiile, printre care si bancile, spera ca prin programul TransferWise Bot sa se imbunatateasca comunicarea cu utilizatorii si sa isi reduca costurile cu operatiunile.

Compania TransferWise a fost lansata in 2011 de catre estonienii Taavet Hinrikus si Kristo Käärmann, nemultumiti de faptul ca bancile iau comisioane prea mari la transferurile internationale de bani. Compania este acum sustinuta financiar de mai multe nume mari din Silicon Valley, precum fondul Andreessen Horowitz, cofondatorii PayPal, Max Levchin si Peter Thiel, prin intermediul Valar Ventures, dar si Sir Richard Branson, proprietarul Virgin Group. Clientii, care provin din peste 50 de tari, trimit lunar aproape un miliard de dolari prin intermediul TransferWise.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img