miercuri, 24 aprilie, 2024

Vaccinarea va fi obligatorie, dar nu vor exista sanctiuni

Distribuie:

Publicat:

Ministrul sanatatii Florian Bodog spune ca s-a ales aceasta varianta pentru ca ministerul doreste ca legea sa fie foarte bine primita.
„Legea vaccinarii stabileste cadrul legal de vaccinare, cadrul de achizitionare a vaccinurilor, inclusiv faptul ca aceste contracte de achizitionare a vaccinurilor vor fi multianuale, nu a prevazut sanctiuni deosebite pentru ca, oricum, legea va fi citita în Guvern si va fi trimisa la Parlament.(…) 
Nu dorim sa impunem un anume tip sau pachet de sanctiuni pentru ca noi dorim ca aceasta lege sa fie foarte bine primita. Într-una dintre formele legii, au existat sanctiuni care mergeau chiar pana la neacceptarea la scoala a copiilor care nu sunt vaccinati, dar, asa cum stim, dreptul la educatie este garantat, deci eu cred ca era o chestiune excesiva”, a declarat ministrul Sanatatii.
12 reguli de urmat inainte si dupa vaccinarea copilului 
Florian Bodog a promis ca va lua masuri astfel încat sa nu se mai ajunga la o alta criza a vaccinurilor.
„Am demarat procedura de urgenta si vor fi achizitionate 115.000 de doze de vaccin ROR (n.r.- anti-rujeolic) si, în paralel, mergem cu un acord-cadru pe doi ani. Începand din acest moment, pentru toate vaccinurile care sunt puse pe piata în Romania si pentru care nu trebuie sa fac astfel de procedura decat contract de achizitie, voi implementa acord-cadru pe 4 ani pentru a avea predictibilitate”, a afirmat Florian.
sursa:evz.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img