vineri, 29 martie, 2024

Valer Dorneanu, replica la acuzatiile DNA cu privire la intarzierile de la CCR: ‘Ei se adreseaza de regula CJUE’

Distribuie:

Publicat:

Valer Dorneanu, preşedintele CCR, reacţionează după ce un procuror DNA a susținut, marți, în fața unui complet de cinci judecători de la ÎCCJ că CCR s-ar afla în ilegalitate pentru că au trecut aproape 70 de zile de când a pronunţat decizia privind specializarea completurilor de trei judecători și nu a motivat-o în timp de 30 de zile, așa cum spune regulamentul de organizare CCR.

Contactat de STIRIPESURSE.RO, preşedintele CCR a precizat că motivarea deciziei referitoare la completurile de trei judecători de la ÎCCJ va fi trimisă la Monitorul Oficial în scurt timp.

"Dacă reuşim, trimitem decizia la publicare săptămâna viitoare sau cel târziu la începutul următoarei săptămâni. Am avut foarte multe decizii între timp. Suntem asaltaţi şi cu altele – Codul Administrativ, remanierile, conflictul, tot felul de chestiuni. Nu sunt decizii simple", a declarat Dorneanu.

Întrebat dacă DNA sau ÎCCJ au făcut vreun demers oficial pentru lămurirea situaţiei, preşedintele CCR a comentat ironic: "Ei se adresează de regulă Curţii de Justiţie a UE." (Cu referire la deciziile unor instanţe, inclusiv ÎCCJ, de a sesiza CJUE împotriva deciziilor CCR – n.r.)

Valer Dorneanu a mai precizat că săptămâna viitoare urmează să fie publicată şi motivarea deciziei referitoare la Codul penal şi Codul de procedură penală.

CCR a admis, pe 3 iulie, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecţie făcută de Florin Iordache. Potrivit sesizării admise de CCR, ÎCCJ avea datoria de a constitui completuri din trei judecători specializaţi pe cazuri de corupţie care să judece dosarele DNA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img