marți, 19 martie, 2024

Vama ALBITA, arata ca dupa bombardament: toaletele sunt un focar de infectie – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Cine trebuie sa mai treaca prin Punctul de Trecere a Frontierei Albita, ca infrastructura rutiera sa fie cel putin reparata daca nu modernizata. In urma cu cativa ani, cand un politician moldovean a tranzitat Punctul de Frontiera si s-a lovit cu capul de plafoniera autoturismului in care se deplasa, au fost demarate lucrari de urgenta pe sensul de iesire din Romania catre Republica Moldova. Cetatenii moldoveni care doresc sa intre in Uniunea Europenea si trec prin Vama Albita raman profund dezamagiti si cu o gaura in buget daca sunt putin neatenti. Pe sensul de intrare in tara, portiunea de 100 de metri este complet acoperita de cratere.

Autoturismele usoare si microbuzele circula cu mari dificultati. Cel mai grav este in zona de trafic a tirurilor, acolo unde cratere uriase domnesc si in aceasta perioada din cauza ploilor, fiind acoperite cu apa ori zapada.
Conform declaratiei lui Eduard Popica, prefectul judetului Vaslui, in acest sens au fost efectuate nenumarate demersuri. Prefectul afirma ca intreaga Vama Albita va fi modernizata printr-un proiect transfrontalier si ca pe parcursul acestei saptamani va merge la Bucuresti pentru a-i solicita ministrului de Finante repararea temporara a gropilor pana la demararea adevaratei modernizari.

“Am făcut nenumarate demersuri si intr-un final am primit un raspuns pozitiv in ceea ce privește reabilitarea infrastructurii rutiere din vama Albita. Toata vama va fi reabilitata (atat cladirile cat si infrastructura) printr-un program de finantare transfrontalier. Problema este ca va dura acest proiect, drept pentru care, saptamana aceasta voi mai avea o întalnire cu ministrul de Finante pentru a-i solicita repararea temporara a gropilor de acolo, asta pana la reabilitarea finala.“, declara pentru bzv.ro, Eduard Popica – prefectul judetului Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img