marți, 23 aprilie, 2024

VAMA ALBITA : Carti de identitate false, descoperite la controlul de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit doua carti de identitate false, procurate de un cetatean R. Moldova cu scopul de a gasi un loc de munca in Germania, atat pentru el, cat si pentru conationalul care-l insotea.
 
In ziua de 7 octombrie., in jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita-judetul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra in tara, conducand un autoturism marca Opel inmatriculat in Germania, cetateanul din R. Moldova Vladislav I., in varsta de 24 de ani, care era insotit de un alt cetatean R. Moldova.

In baza unei analize de risc pe linia migratiei ilegale, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului si persoanelor, in urma caruia au fost descoperite asupra lui Vladislav I. doua carti de identitate cu insemnele autoritatilor romanesti, pe care erau imprimate fotografiile ambelor persoane prezente la controlul de frontiera.

Cu ocazia verificarilor specifice efectuate lucratorii au stabilit ca ambele documente sunt false. 

Cu privire la cele constatate, Vladislav I. a declarat ca intentiona sa ajunga in Germania si urma sa se folosesasca de documentele descoperite asupra lui in vederea ocuparii unui loc de munca. Pentru atingerea scopului propus, Vladislav a procurat documentele de la un conational, ale carui date nu le cunoaste, platind suma de 1000 de euro.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari pe numele lui Vladislav I. sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img