joi, 25 aprilie, 2024

Vama Albita : Carti de identitate false, descoperite la controlul de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit, ascunse asupra unor cetateni din R. Moldova, doua carti de identitate false care urmau sa fie folosite in Germania si Franta.
 
La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-au prezentat pentru a intra in tara, ca pasageri in doua mijloace de transport diferite, cetatenii din R. Moldova Ion T. si  Maxim B. in varsta de 39, respectiv 27 de ani.

"La controlul de frontiera, in momentul solicitarii documentelor de identitate colegii nostri au descoperit asupra acestora, ascunse si nedeclarate, carti de identitate cu insemnele autoritatilor romane, pe care erau imprimate propriile fotografii. " declara Irina Mirica – purtator de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Cu ocazia verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca documentele in cauza sunt false.  

Cu privire la cele constatate, cei doi au declarat ca au procurat cartile de identitate de la conationali, platind suma de 150 de euro, fiecare si ca urmau sa foloseasca documentele in Germania, respectiv Franta, pentru a ocupa mai usor un loc de munca.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse masurile legale care se impun.

Document fals depistat la controlul de frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la un barbat cu dubla cetatenie R. Moldova si portugheza, care a prezentat la controlul de frontiera un document fals pentru autovehiculul pe care il conducea.

La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei un barbat, Sergiu T., cu dubla cetatenie R. Moldova si portugheza, in varsta de 40 de ani, la volanul unui microbuz marca Volkswagen, inmatriculat in Bulgaria.

"Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor care atestau efectuarea inspectiei tehnice periodice pentru autovehiculul in cauza, colegii nostri au efectuat verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentele prezentate la control nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unora autentice, acestea fiind false. " declara Irina MIRICA

In legatura cu cele constatate, barbatul a declarat ca nu are cunostinta despre faptul ca documentele prezentate la controlul de frontiera ar fi fost false.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img