marți, 23 aprilie, 2024

VAMA ALBITA : Documente false depistate la controlul de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au descoperit la controlul de frontiera trei carti de identitate si doua permise de conducere false.
 
*La sfarsitul saptamanii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-au prezentat pentru a intra in tara trei cetateni din R. Moldova, pasageri in diverse mijloace de transport, Igor G., Ruslan G. si Ivan H., cu varste cuprinse intre 28 si 32 de ani.

In baza unei analize de risc pe linia migratiei ilegale, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra mijloacelor de transport si a persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite, in buzunar si in borsetele persoanelor in cauza, cate o carte de identitate cu insemnele autoritatilor romane, pe care erau imprimate fotografiile celor trei persoane.

Totodata, in urma controlului amanuntit efectuat asupra lui Igor G., alaturi de cartea de identitate, in acelasi buzunar al  hainei, a fost gasit si un permis de conducere, cu insemnele autoritatilor romane, eliberat pe numele posesorului.  

 "Cu ocazia verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au stabilit ca documentele descoperite sunt false. Cu privire la cele constatate, tinerii au declarat ca au procurat documentele de la conationali, ale caror date nu le cunosc, platind sume cuprinse intre 100 si  300 euro si ca urmau sa le foloseasca intr-un stat din Spatiul Schengen pentru a ocupa mai usor un loc de munca. " declara Irina Mirica – purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

*In data de 12 noiembrie, in jurul orei 23.30, s-a prezentat in acelasi punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalitatilor necesare iesirii din tara, cetateanul din R. Moldova Andrei T., in varsta de 24 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Land Rover si o remorca, ambele inmatriculate in Lituania.

La control, politistii de frontiera au constatat ca permisul de conducere, valabil pentru categoriile “A”, “B”, “C”, “BE”, “CE, prezentat la control nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, fiind fals. De asemenea au mai stabilit ca barbatul este posesorul unui permis de conducere valabil doar pentru categoria “B”.

In legatura cu cele constatate, Andrei T. a declarat ca a procurat documentul in anul 2016, de la un conational, cu suma de 130 euro si ca se foloseste de respectivul document cand situatia impune.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals,  instigare la fals material  in inscrisuri oficiale si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img