vineri, 29 martie, 2024

Vama ALBITA:Dosare penale pentru soferi, la frontiera Romaniei

Distribuie:

Publicat:

In urma unor actiuni specifice desfasurate de politistii de frontiera, trei cetateni s-au ales cu dosare penale pentru savarsirea unor infractiuni la regimul circulatiei rutiere. In data de 12 octombrie, in jurul orei 16:00, politisti de frontiera din cadrul SPF Husi, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit pentru control, la intrarea in localitatea de frontiera Dranceni, un autoturism Ford, model Tranzit 280M, inmatriculat in Cehia, condus de cetateanul din Republica Moldova Gheorghe A., in varsta de 45 de ani. In urma verificarii documentelor prezentate la control s-a constatat ca atat numerele de inmatriculare ale autoturismului, cat si inspectia tehnica periodica sunt expirate din data de 19 septembrie. Barbatul a declarat ca a intrat in Romania in aceeasi zi, in calitate de pasager intr-un mijloc de transport, a preluat autovehiculul in cauza dintr-o parcare din zona si a condus pe drumurile publice din Romania, fara sa aiba cunostinta de faptul ca numerele de inmatriculare si inspectia tehnica periodica sunt expirate.

La data de 11 octombrie, in jurul orei 21:00 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Ruslan N., in varsta de 33 de ani, care conducea un autoturism BMW, inmatriculat in Bulgaria. La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului si talonului de inspectie tehnica periodica, politistii au efectuat verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentele nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unora autentice, acestea fiind false. Barbatul a declarat ca nu are cunostinta ca documentele sunt false, deoarece acestea i-au fost trimise de catre o cunostinta prin curier, din Bulgaria, in schimbul sumei de 380 de euro.

La data de 12 octombrie, in jurul orei 17:30, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, judetul Vaslui, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localitatii Husi, un autoturism Mercedes ML, inmatriculat in Marea Britanie, condus de cetateanul roman Valerica B., in varsta de 29 de ani. In urma verificarii documentelor prezentate la controlul de frontiera s-a constatat ca inspectia tehnica periodica a autoturismului este expirata din data de 4 martie 2015, iar autoturismul nu are asigurare valabila. Femeia a declarat ca a achizitionat autoturismul in luna august 2015 de la un cetatean roman, contra sumei de 5.000 de lei si ca nu avea cunostinta ca in lipsa asigurarii si inspectiei tehnice periodice nu are drept de circulatie pe drumurile publice din Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img