marți, 19 martie, 2024

VAMA ALBITA:Infractiuni la regimul juridic al circulatiei rutiere

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera vasluieni au depistat, pe timpul desfasurarii unor misiuni specifice, doi cetateni romani care au savarsit infractiuni la regimul juridic al circulatiei rutiere.

In dimineata zilei de luni,24 octombrie, in jurul orei 04.30, la  Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, cetateanul roman Anatolie M., in varsta de 36 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitara marca Mercedes si o remorca, ambele inmatriculate in R. Moldova.

Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera au constatat ca Anatolie M. are dreptul de a conduce suspendat de catre Politia Rutiera Suceava, pentru perioada 18.10.2016 – 16.11.2016, urmare a nerespectarii culorii rosii a semaforului.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

* In ziua de 22 octombrie, in jurul orei 11.30, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe comunicatia Murgeni – Husi, o autoutilitara marca Nissan Cabstar, inmatriculata in Spania, care era condusa de cetateanul roman Alin N.,  in varsta de 26 de ani.

“Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul in cauza, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca autovehiculul figureaza ca fiind radiat din circulatie de autoritatile spaniole si ca nu are incheiata asigurare auto obligatorie valabila.”declara Irina Mirica,purtatord e cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

De asemenea, politistii de frontiera au stabilit ca documentul care atesta efectuarea inspectiei tehnice periodice pentru autovehiculul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document  autentic, fiind fals.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare, uz de fals si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat, care nu are drept de circulatie in Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img