vineri, 19 aprilie, 2024

VAMA ALBITA:Pasaport romanesc falsificat depistat la controlul de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera vasluieni au descoperit, ascuns pe corpul unui barbat din R. Moldova, un pasaport romanesc falsificat.

Luni,3 octombrie, in jurul orei 13.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra in tara, in calitate de pasager intr-un autoturism marca Peugeot, inmatriculat in Republica Moldova, cetateanul moldovean Mihail T., in varsta de 40 de ani.

“Pentru valorificarea unor informatii, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport si persoanei, ocazie cu care a descoperit ascuns si nedeclarat, pe corpul lui Mihail T., un pasaport cu insemnele autoritatilor romane, pe numele cetateanului in cauza, valabil pentru perioada 27.05.2009 –  27.05.2019.”declara Irina Mirica,purtator de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului depistat, s-au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat ca acesta nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, fila informatizata fiind falsificata prin stergerea chimica a datelor de identificare initiale si retiparire cu datele si fotografia lui Mihail T. In urma verificarilor efectuate in bazele de date s-a stabilit ca documentul in cauza este eliberat de autoritatile romane pe numele unui cetatean roman.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca in anul 2012, aflandu – se in Italia, a procurat documentul in cauza de la un conational, in schimbul  sumei de 700 euro. Acesta a mai declarat ca intentiona sa foloseasca documentul doar pe teritoriul Italiei.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img