vineri, 29 martie, 2024

Vama Albita: Permise de conducere false, depistate la controlul de frontiera

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari fata de doi cetateni R. Moldova asupra carora au fost descoperite permise de conducere false.
 
In ziua de 22 aprilie , in jurul orei 14.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra in tara, ca pasageri, in doua microbuze marca Mercedes, cu destinatia Germania, cetatenii din R. Moldova Anatolie C. si Filip B., ambii in varsta de 25 de ani.

In baza unei analize de risc pe linia migratiei ilegale, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra mijloacelor de transport, persoanelor si bagajelor acestora, in urma carora au fost descoperite, asupra celor doi tineri, cate un permis de conducere similar celor eliberate de autoritatile din R. Moldova, pe care erau imprimate fotografiile acestora.

"Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, colegii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat ca documentele in cauza nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unor documente autentice, fiind false.Cu ocazia verificarilor specifice efectuate, colegii nostri au stabilit ca Anatolie C. figureaza in bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria B, dar ca la data de 26.05.2016  i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioada de 24 de luni. In ceea ce–l priveste pe Filip B., s-a stabilit ca acesta nu este posesor de permis de conducere. " declara Irina Mirica – purtatorul de cuvant al S.T.P.F. Vaslui

In legatura cu cele constatate, cei doi tineri au declarat ca au obtinut documentele de la conationali, ale caror date nu le cunosc, platind suma de 300 de euro, respectiv, 250 de euro.

In ambele cazuri politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img