marți, 19 martie, 2024

VAMA ALBITA:Peste 6 kg de piese de argint gasite ascunse intr-un autovehicul

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din P.T.F. Albita si inspectori vamali au descoperit, ascunse intr-un autovehicul, 22 de piese confectionate dintr-un metal alb, presupus a fi argint, in greutate totala de 6 kg, ce urmau a fi scoase ilegal din tara de catre un cetatean moldovean.

In ziua de 29 septembrie, in jurul orei 22.30, la P.T.F. Albita-judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de iesire din tara, cetateanul din R. Moldova Adrian D., in varsta de 32 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova.

“Pentru valorificarea unei informatii detinute, lucratorii nostri au solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului si persoanei in cauza. Astfel, in interiorul unui dulap din lemn transportat in microbuz, au fost descoperite ascunse si nedeclarate, in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, 22 de piese confectionate dintr-un metal alb (ceainic, fructiera, bomboniera, sfesnic, platou, cupa, tava, capac, lingurite, furculite,), presupus a fi argint, cu o greutate totala de 6,26 kg.”a declarat Irina MIRICA,purtator de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Conform prevederilor legale, a fost luata masura sanctionarii contraventionale a cetateanului moldovean cu amenda in valoare de 3.000 lei si indisponibilizarii intregii cantitati de bunuri in vederea expertizarii pentru stabilirea autenticitatii si valorii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img