marți, 16 aprilie, 2024

VAMA ALBITA:Rulau pe drumurile publice, fara drept

Distribuie:

Publicat:

Doi barbati au fost depistati de politistii de frontiera vasluieni conducand pe drumurile publice autovehicule, inmatriculate in Republica Moldova, care nu aveau drept de circulatie in Romania.

* In data de 12 noiembrie, in jurul orei 22.30 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pentru a iesi din tara, cetateanul din R. Moldova Liviu M., in varsta de 29 de ani, care conducea un autoturism marca Toyota Corolla, inmatriculat in R.Moldova.

“La controlul de frontiera, in urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca asigurarea auto tip carte verde eliberata pentru autoturism este expirata din data de 03.11.2015.”declara Irina Mirica,purtator de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

* Aproximativ o ora mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pentru a iesi din tara, cetateanul roman Lilian P., in varsta de 34 de ani, care conducea un autoturism marca Chevrolet Aveo, inmatriculat in R.Moldova.

“La controlul de frontiera, in urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca inspectia tehnica periodica a autoturismului este expirata din data de 28.10.2015.” mai adauga Irina Mirica

Cu privire la cele constatate, cei doi conducatori auto au declarat ca au omis sa verifice termenul de valabilitate a documentelor in cauza.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cele doua cauze, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img