News Flash:

Vamesii din Lotul Albita II, contraataca

22 Septembrie 2016
2563 Vizualizari | 0 Comentarii
Schimbare de situatie in dosarul vamesilor din Lotul Albita II, dupa ce completul de judecata care instrumenta cazul, a fost mutat la o alta instanta din judet.

Completul de judecata prezidat de judecatorul Florin Liviu Niculita, care pana acum activa la Tribunalul Vaslui, a avut miercuri,21  septembrie, primul termen de judecata in dosarul celor 21 de vamesi din Punctul de Trecere a Frontierei Albita, acuzati de fapte de coruptie.

Inca din primele momente ale infatisarii, avocatii acuzatilor au solicitat reaudierea mai multor persoane care detin calitatea de martor din dosar, in asa fel in cat, judecatorul sa se convinga de marturiile acestora, atunci cand va da sentinta.

Mai mult decat atat, tot ei, au solicitat reaudierea investigatorului basarabean Igor Caraman, cel care a fost folosit de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in acest caz.
Desi el a mai fost audiat in luna februarie a acestui an, acuzatii dar si sustinatorii lor, spun ca exista dubii in privinta acestei persoane, si ca cel care s-a prezentat la audieri nu era Igor Caraman, ci altcineva.
Diferenta fizica si declaratiile ambigue date de acesta, stau la baza argumentului apararii.

In termenul din luna octombrie, completul de judecata il cheama din nou pe Igor Caraman la audieri, dar si pe alti doi martori cheie din dosar, Dan Arhire si Marcel Popica.

Dan Arhire, sef de tura la Vama Albita, este unul dintre martorii care nu si-a mentinut declaratia, afirmand ca a fost constrans de procurorii DNA sa  semneze declaratia de la acea data, cand de altfel s-ar fi opus cu vehementa.
Dan Arhire, isi sustine colegii si neaga ca acestia ar fi pretins spaga soferilor care tranzitau Vama Albita.

Odata cu descinderile de la Albita, procurorii DNA au folosit ca martori asistenti, studenti din cadrul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti, pe care i-au adus cu autocarul si care astazi au fost chemati la audieri la urmatorul termen.

In luna decembrie 2013, 21 de vamesi de la Alita au fost trimisi in judecata sub acuzatia de luare de mita si asociere in vedere savarsirii unei infractiuni.
150.000 de euro au ridicat procurorii anticoruptie din casele si birourile vamesilor, bani cu provenienta nejustificata.

34.915 euro, 3.153 dolari SUA si 50 lire sterline, este cea mai mare suma confiscata de ofiteri, bani care ii apartineau fostului adjunct al Vamii, Eugen Cristescu.

Singura care si-a recunoscut acuzatiile, este Magdalena Cosnita, condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Lotul Albita II, s-a constituit la doi ani dupa ce 47 de politisti de frontiera din cadrul aceluiasi punct de lucru, au fost si ei arestati, pentru aceleasi fapte de coruptie. Dosarul Lotul Albita I se judeca si la aceasta data la Curtea de Apel Iasi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1092 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018967 (s)