vineri, 29 martie, 2024

Vanzarile de tichete cadou pentru Pasti vor creste cu 20% in acest an

Distribuie:

Publicat:

Vanzarile de tichete cadou pentru Paste vor creste cu 20% fata de perioada similara de anul trecut, 70% dintre acestea fiind asteptate sa provina din comenzile date de IMM-uri, potrivit estimarilor Up Romania (fosta Chèque Déjeuner Romania).

“2016 este al treilea an consecutiv in care tichetele cadou inregistreaza cresteri pentru fiecare dintre evenimentele cand companiile opteaza pentru acest gen de recompensa. In 2015, fata de 2014, de 8 Martie, vanzarile au crescut cu 8%, de Paste cu 15%, iar de Craciun cu 25%. Suntem, asadar, pe un trend ascendent favorizat atat de legislatie, cat mai ales de o constientizare tot mai profunda a mediului de afaceri cu privire la importanta si rolul decisiv pe care il are calitatea vietii la locul de munca, o componenta a acestui concept complex fiind si acordarea de beneficii extra salariale, cum sunt tichetele cadou”, a declarat marti, intr-un comunicat, Elena Pap, directorul general al Up Romania.

Vanzarile de tichete cadou au inregistrat o crestere semnificativa, de 30%, si de 8 Martie.

Noul Cod Fiscal care a intrat in vigoare in ianuarie a adus o serie de schimbari cu privire la regimul fiscal al tichetelor cadou.

Astfel, incepand cu acest an, acestea vor fi neimpozabile in cuantum de 150 de lei pentru fiecare persoana, daca sunt oferite cu ocazii precum: 8 martie, 1 Iunie, Paste si Craciun sau sarbatori similare ale altor culte religioase. Totodata, pentru aceste evenimente sunt scutite si de contributiile sociale obligatorii. Daca sunt acordate cu ocazia altor evenimente cu caracter social si mentionate in contractul colectiv de munca sau intr-un regulament intern, tichetele cadou pot fi scutite de contributiile sociale obligatorii, aplicandu-se in acest caz impozitul pe venit.

O alta noutate a Codului Fiscal este cresterea pragului de deductibilitate a cheltuielilor sociale, in categoria carora intra si tichetele cadou pentru salariati, acestea fiind deductibile la calculul impozitului pe profit pana la 5% din fondul de salarii.

In plus, noul regim fiscal ofera posibilitatea acordarii de tichete cadou neimpozabile, cu ocazia Pastelui, 1 Iunie si Craciunului, atat copiilor minori, cat si tuturor salariatilor, cu copii sau fara, daca tichetele cadou pentru fiecare persoana se incadreaza in suma de 150 de lei.

Up Romania dispune de o retea de peste 55.000 de magazine, unde pot fi folosite tichetele cadou. Compania a fost infiintata in 2002 si deserveste peste 20.000 de clienti si 700.000 de beneficiari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img