marți, 19 martie, 2024

VASLUI:24.000 kg de grau ridicate în vederea confiscării de polițiști

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, în special în ceea ce priveşte ilegalităţile care se comit în domeniul industriei alimentare.

Marti,19 iulie, pe raza județului Vaslui, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producerii, transportului și comercializării produselor de patiserie și panificație.

La acțiune au participat alături de polițiști din structurile de investigare a criminalității economice și polițiști din structurile de ordine publică. Aceștia au efectuat controale la persoane fizice şi juridice care produc, transportă şi/sau comercializează produse de panificaţie, pentru a se verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

 De asemenea, au fost verificate autorizaţiile de funcţionare, documentele legale de provenienţă a produselor şi mărfurilor, documentele ce atestă calitatea/conformitatea produselor, buletinele de analiză, modul de ambalare şi etichetare, autorizaţiile sanitar-veterinare pentru spaţiile de depozitare şi documentele autovehiculelor care efectuează distribuţia.

Polițiștii au efectuat controale la 75 de agenți economici și producători agricoli de pe raza județului Vaslui. În acest context au fost constatate 2 infracțiuni și au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale (dintre care 25 la  Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite republicată, 6 la O.U.G. privind circulația pe drumurile publice, 4 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, iar 6 la alte acte normative), în valoare totală de 38.150 lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării produse de panificație în valoare de 17.672 lei.

*   *   *

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu  polițiștii Secției 5 de Poliție Rurală Murgeni, au identificat în trafic un bărbat care transporta cu o autospecială cantitatea de 24.000 kg grâu.

La solicitarea polițiștilor, conducătorul auto a prezentat un aviz de însoțire a mărfii în care figurau ca vânzător o societate comercială din municipiul Brăila, cu punct de lucru comuna Vetrișoaia și cumpărător o societate comercială din municipiul Bacău, fără a deține un contract de vânzare cumpărare și factură fiscală  conform prevederilor O.U.G.12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale.

Cantitatea de 24.000 kg grâu a fost ridicată în vederea confiscării de către polițiști, iar societatea comercială care a vândut grâul a fost sancționată contravențional în conformitate  cu prevederile O.U.G. nr. 12/2006.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img