joi, 25 aprilie, 2024

VASLUI: A fost rezolvata problema vaccinului hexavalent

Distribuie:

Publicat:

Vaccinul de hexavalent va ajunge in cabinetul medicilor in luna martie a acestui an. El se administreaza copiilor la 2, 4 si 11 luni. Vaccinul previne sase boli, printre care: tetanos, poliomielita si difterie.

Ministrul Sanatatii spune ca pentru acest vaccin a fost inceputa o noua procedura de achizitie. “S-au transmis la minister nevoile din judetul Vaslui si asteptam dozele solicitate”, potrivit sefilor DSP Vaslui.

Raspunsul oficialilor din Ministerul Sanatatii arata ca s-a demarat procedura scurta pentru a achizitiona vaccinul hexavalent si, in continuare, se cauta si vaccinul impotriva hepatitei B.

Ca o noutate, Guvernul introduce un nou vaccin, vaccinul pneumococic pentru copii. „In luna martie, vaccinul va fi pe piata, distribuit in toate directiile de sanatate publica,” se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.
Ultima data cand Vasluiul a primit de la minister vaccinul hexavalent a fost la sfarsitul lunii noiembrie – 3.266 de doze. Stocul s-a epuizat repede, iar in prezent sunt 3.000 de copii ramasi neimunizati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img