marți, 19 martie, 2024

Vaslui : A incalcat ordinul de protectie si a fost arestat pentru 30 de zile

Distribuie:

Publicat:

Politistii din cadrul Politiei Municipiului VasluiSectia 2 Politie Rurala Vaslui  au retinut un barbat in varsta de 55 ani, din comuna Zapodeni, judetul Vaslui, cercetat sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni impotriva sotiei sale.

La data de 23 ianuarie, politistii din cadrul Politiei Municipiului Vaslui – Sectia 2 Politie Rurala Vaslui au fost sesizati, de catre o tanara in varsta de 19 de ani, din localitatea Dobroslovesti, comuna Zapodeni, judetul Vaslui, cu privire la faptul ca, tatal sau, in virsta de 55 de ani, a incalcat prevederile ordinului de protectie emis impotriva sa de catre Judecatoria Vaslui.

Din cercetarile efectuate, politistii au stabilit ca, in ziua de 21 ianuarie ,  barbatul a incalcat prevederile ordinului de protectie (emis impotriva sa in cursul lunii noiembrie 2019), cand s-a deplasat la locuinta sotiei sale (persoana vatamata), a patruns in curtea locuintei acesteia si a lovit-o pe aceasta cu un cleste peste mana. Femeia de 51 de ani a fost transportata la spital unde a primit ingrijiri medicale pentru vatamarea suferita.

Avand in vedere faptul ca barbatul avea cunostinta despre obligatiile stabilite de instanta de judecata, prin care era obligat sa pastreze o distanta minima de 100 metri fata de persoana vatamata si locuinta acesteia, acesta a incalcat cu buna stiinta ordinul de protectie.

Barbatul este cercetat pentru comiterea mai multor infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal si violenta in familie, toate savarsire impotriva sotiei sale, in perioada octombrie – noiembrie 2019. Cauzele penale au fost reunite intr-un singur dosar penal, cercetarile fiind derulate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui.

  In urma probatoriului administrat, in cursul zilei de 24 ianuarie a.c.,  politistii l-au retinut pe barbat pentru o perioada  de 24 ore. In aceeasi zi, barbatul a fost prezentat Judecatoriei Vaslui, care a dispus arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

Cercetarile sunt continuate de catre politisti, in vederea probarii intregii activitati infractionale a barbatului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img