joi, 18 aprilie, 2024

Vaslui: Acțiune a polițiștilor vasluieni în prag de sărbători

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii vasluieni au acționat la finalul săptămânii trecute, pe tot cuprinsul județului Vaslui, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite de comerț și de evaziune fiscală.      

 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au desfășurat, pe tot cuprinsul județului Vaslui, o acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite de comerț și de evaziune fiscală.      

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificați 66 de agenți economici, fiind constatată o infracțiune și legitimate peste 70 de persoane.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un număr de 1.600 țigarete în valoare de 880 lei iar alte produse (articole de îmbrăcăminte, produse cosmetice și țigarete) în valoare totală de aproximativ 4.320 lei, ce erau comercializate fără documente legale de proveniență, au fost ridicate în vederea confiscării .

De asemenea, au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, din care  46 pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și  6 pentru alte abateri.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 56.000 de lei.

Activitățile desfășurate de polițiștii vasluieni vor continua și în perioada următoare, în vederea menținerii unui climat de legalitate în activitatea economică și a protejării consumatorului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img