sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vaslui : Actiune pentru combaterea activitatilor ilegale privind comertul stradal – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Vaslui, cu implicarea lucratorilor de politie din structurile de ordine publica si politie rutiera, sprijiniti de lucratori din cadrul D.S.V.S.A. Vaslui – Biroul control oficial siguranta alimentelor, au desfasurat actiuni in zilele de 13 si 14 iulie a.c.

Acestea au avut in vedere prevenirea si descoperirea neregulilor din domeniul  comertului cu produse agro-alimentare, respectiv comertului stradal cu produse de origine animala, pe raza municipiului Barlad si pe raza comunelor limitrofe municipiului Barlad.
Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost verificati 75 de agenti economici, controlate 15 autovehicule si legitimate peste 90 de persoane.
A fost constatata savarsirea unei infractiuni, prevazuta si pedepsita de Legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice.
 De asemenea, politistii au aplicat 82 de sanctiuni contraventionale, dintre care 44 pentru incalcari ale Legii 12/1990 (privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite), 8 pentru abateri la O.U.G. 28/1999  (obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale), 20 pentru incalcari ale Legii 145/2014 (pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol) si 10 pentru abateri la O.U.G. 195/2002  (privind circulatia pe drumurile publice).
Valoarea sanctiunilor aplicate a fost de peste 58.000 lei.

Au fost ridicati, in vederea confiscarii, peste 1.100 lei, dar si bunuri (preparate din carne, articole vestimentare, legume, aparatura electrica si electronica, precum si tigarete), in valoare totala de peste 6.700 lei, comercializate fara documente legale de provenienta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img