joi, 28 martie, 2024

Vaslui: Actiunea „foc de artificii” . Vezi rezultatul

Distribuie:

Publicat:

În cadrul acțiunii naționale ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice, polițiștii au constatat 11 infracţiuni și au confiscat 65 kg de articole pirotehnice.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au efectuat 25 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 6 persoane juridice, autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

Polițiștii au constatat 11 infracţiuni și au depistat 15 persoane fizice neautorizate, față de 11 dintre acestea fiind efectuate cercetări în cauze penale.

Totodată, au fost confiscate 65 kg de articole pirotehnice, în valoare de aproape 3.500 de lei și au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat până în prezent 41 de activități de informare în școlile din țară. Activitățile de instruire vor fi continuate, constituind prioritate pentru polițiști în această perioadă.

Reamintim că, în perioada  noiembrie 2017 – ianuarie 2018, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor șef de poliţie Bogdan Despescu, poliţiştii acţionează, în toată țara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img