vineri, 29 martie, 2024

Vaslui: Actiuni ale jandarmilor in scolile din judet -FOTO

Distribuie:

Publicat:

In aceasta perioada jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, in colaborare cu politisti din cadrul  I.P.J. Vaslui, au intensificat actiunile de prevenire a delincventei juvenile si victimizarii minorilor, in incinta si zona adiacenta institutiilor de invatamant.

Miercuri, 19.02.2020, jandarmii au desfasurat activitati de prevenire la scoala gimnaziala “ADRIAN PORUMBOIU” din localitatea Muntenii de Jos unde au prezentat cazurile in care elevii, ca urmare a unor conflicte spontane sau personale, generate de anumite atitudini jignitoare sau de actiuni de sicanare, pot degenera in fapte de violenta, elevii putand deveni astfel  victime sau autori ai unor asemenea fapte.

Totodata, au fost prelucrate situatiile in care elevii pot apela numarul unic de urgenta 112, formele violentei, raspunderea contraventionala si penala, precum si cazuistica inregistrata de la inceputul anului scolar.

Pentru prevenirea implicarii elevilor in acte de delincventa si pentru evitarea victimizarii acestora, jandarmii recomanda:
Violenta naste violenta; fiti calmi si evitati conflictele !
Aveti incredere in persoanele apropiate (parinti, profesori)!
Evitati sa va expuneti pe strada sau la scoala cu obiecte de valoare; puteti deveni cu usurinta victima !

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img