luni, 18 martie, 2024

VASLUI: Actiuni pentru siguranta traficului rutier

Distribuie:

Publicat:

La sfarsitul saptamanii, in cadrul unei actiuni organizate pe raza judetului Vaslui, politistii au aplicat 104 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 27.000 de lei. Conducatorii auto au fost sanctionati contraventional in conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Politisti rutieri si politisti de ordine publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au desfasurat la sfarsitul saptamanii, o actiune in sistem integrat, pe raza judetului Vaslui. Aceasta a avut drept scop prevenirea evenimentelor rutiere, constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a incalcarii regulilor de circulatie si, mai ales, cresterea increderii populatiei si asigurarii vizibilitatii elementului politienesc.  

In cadrul actiunii, politistii au efectuat 420 de testari cu aparatul alcooltest si au aplicat 104 de sanctiuni contraventionale. 74 dintre acestea au fost aplicate conducatorilor auto, 24 conducatorilor de vehicule cu tractiune animala si 6 biciclistilor.  

De asemenea, politistii au constatat 4 infractiuni la regimul circulatiei rutiere. Pe numele a patru conducatori auto (dintre care un conducator auto in regim TAXI) au fost intocmite dosare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistii au retinut 12 permise de conducere si 3 certificate de inmatriculare.

Astfel de actiuni vor fi continuate de politisti pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe sosele, prin temperarea elanului unor soferi care, din inconstienta ori teribilism, apasa peste masura pedala de acceleratie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img