vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui : Al cincilea tanar din cei sapte din Valeni, acuzati ca au violat in grup o tanara, paraseste inchisoarea

Distribuie:

Publicat:

Seria eliberarilor conditionate in cazul celor sapte violatori din Valeni continua. Paul Andrei Burlacu, al cincilea tanar, paraseste Penitenciarul Vaslui inainte sa-si ispaseasca pedeapsa integrala.

Judecatorii vasluieni l-au pus in libertate dupa ce procurorii au contestat eliberarea conditionata.

Initial, Burlacu a fost condamnat in anul 2015 la 8 ani si 8 luni de inchisoare pentru viol in forma agravanta si lipsire de libertate.
Acesta va trebui sa respecte in urmatorii trei ani programul de supraveghere al politiei, insa si conditia impusa de principala instanta, aceea de a nu se apropia de tanara pe care au batjocorit-o si nici de a comunica cu aceasta sau cu rudele ei.

Reamintim faptul ca cei sapte tineri din localitatea vasluiana Valeni au fost arestati preventiv in anul 2014, fiind acuzati ca au acostat o eleva de 18 ani, care se intorcea de la scoala, pe care au luat-o cu masina si au violat-o timp de mai multe ore.Ulterior, fata a fost transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.

Initial au fost arestati,mai apoi au fost plasati in arest la domiciliu, pusi sub control judiciar si arestati din nou, ca urmare reactiilor societatii civile care au demarat o ampla campanie de sustinere a tinerei abuzate.
Pentru aceasta fapta, cei sapte tineri au fost condamnati definitiv in noiembrie 2015 la pedepse cuprinse intre sase si zece ani de inchisoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img