marți, 19 martie, 2024

Vaslui: Alina Gorghiu cere PSD sa ia masuri urgente pentru rezolvarea problemelor din educatie

Distribuie:

Publicat:

Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, cere PSD sa ia masuri urgente pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta sistemul de invatamant. Acesta a subliniat, la Vaslui, ca saracia este una dintre principalele cauze pentru care elevii abandoneaza scoala si a solicitat autoritatilor sa incerce sa intervina rapid pentru ca abandonul scolar sa fie constientizat ca o problema si redus.

„Sunt astazi in masura sa fac un bilant care sa arate ca sistemul de educatie din Romania este lasat de izbeliste. Credibilitatea si competitivitatea sunt cele doua conditii de baza pentru un invata,ant de succes. Ambele sunt deficitare. Oricat de bune ti-ar fi intentiile, nu poti cu 0,36 la suta din PIB pentru mediul universitar, sa faci ceva in Romania. Una din doua universitati din Romania se afla la limita subfinantarii, la limita supravietuirii. in acelasi timp, vreau sa amintesc, la debut de an universitar, faptul ca PNL si-a asumat aceasta tema a educatie, ca o tema prioritara de guvernare si tocmai de aceea suntem cu ochii pe tot ce se intampla in politicile din educatie, in scolile si universitatile din Romania”, a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a precizat ca una dintre masurile pe care PNL le are in vedere este aprobarea citeriilor de evaluare a calitatii universitatilor, astfel incat finantarea sa se faca in functie de performanta. „stiu ca e mai simplu sa vorbesti despre Ponta si sa ne injuram unii pe altii, dar cred ca emult mai important sa vorbim lucruri serioase si sa incercam sa ridicam credibilitatea invatamantului romanesc, care a fost sabotat in ultimii ani de PSD. Politizarea invatamantul este in acelasi timp u virus de care trebuie sa scapam”, a subliniat Gorghiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img