News Flash:

Vaslui: Anul scolar 2015-2016, unul buclucas, ca si pana acum

6 Septembrie 2015
1582 Vizualizari | 1 Comentarii
Anul scolar 2015, la nivelul judetului Vaslui, incepe cu mai bine de jumatate din unitatile scolare care nu pot obtine autorizatii sanitare, insa care vor functiona ca si pana acum. Scoli neautorizate, cu pereti scorojiti, sali de clasa improprii, toalete insalubre, aflate, in cele mai multe cazuri, in curtile unitatilor de invatamant, cadre didactice slab pregatite sau profesori care s-au saturat de salariile de mizerie si aleg sa profeseze pe bani mai multi in alte domenii de activitate, elevi dezorientati, care nu sunt pregatiti sa dea piept cu problemele atunci cand termina anumite forme de invatamant. Potrivit oficialilor de la Inspectoratul Scolar Vaslui, o buna parte din unitatile de invatamant nu au fost igienizate total, iar altele nu si-au asigurat resursele de combustibil pentru sezonul rece.

 “Vom urmari situatia autorizatiilor sanitare si motivele pentru care scolile nu primesc avize. Asteptam bilantul, in vederea rezolvarii problemelor, acolo unde se poate face acest lucru, astfel incat elevii sa poata beneficia de conditiile necesare, iar cadrele didactice sa isi poata desfasura orele corespunzator”, spun reprezentantii Institutiei Prefectului.

Problemelor legate de starea scolilor li se adauga cele privind personalul didactic. La ultima sedinta publica de repartizare a posturilor din invatamant, nu s-a reusit acoperirea catedrelor vacante si rezervate din invatamantul preuniversitar la nivelul judetului Vaslui. La mai putin de doua saptamani pana la inceperea noului an scolar 2015 – 2016, in judetul Vaslui sunt vacante peste 750 de posturi complete si incomplete. Sefii din invatamant organizeaza in aceasta perioada ultimele etape de concursuri pentru ocuparea posturilor didactice vacante si spera ca toate posturile sa fie ocupate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Adi  | #3325
Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: montidolf_23@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 35 queries | Mysql time :0.019079 (s)