vineri, 29 martie, 2024

VASLUI:Apogeu de suferinta la Zorleni, unde Steluta Novac a fost condusa pe ultimul drum-FOTO

Distribuie:

Publicat:

O durere greu de descris in cuvinte a cuprins Zorleniul astazi, satul unde s-a nascut Steluta Novac, femeia decedata in Italia, in urma teribilului cutremur. Avea doar 47 de ani, nu-si intemeiase propria-i familie dar traia pentru parinti si pentru rudele care astazi o plang cu lacrimi amare. Venise in vara asta sa-i revada dupa 4 ani, ca si cand si-ar fi luat ramas bun pentru totdeauna.

Rudele si satenii sunt impietriti. Sute de oameni o conduc pe Steluta pe drumul fara de intoarcere cu lacrimi in ochi, cu regrete, cu suparare si cu mahnire.

Este o atmosfera apasatoare iar rudele cu greu fac fata drumului spre cimitir. Sora Stelutei este repusa pe picioare de echipaje medicale, dupa ce si-a pierdut cunostinta, ca sa-si poate continua drumul.

Pe pat de flori aruncate de localnici, in semn de ramas bun, Steluta Novac, femeia care a murit cu buletinul in mana, cel mai probabil in speranta ca daca avea sa se intample o nenorocire sa stie sa o aduca acasa, s-a stins la Amatrice. Lucra de opt ani acolo unde ingrijea o batrana. A fost gasita ingropata sub tone de moloz, fara suflare.

11 romani si-au pierdut viata in urma cutremururlui de 6,2 grade din Italia. Alti 6 au fost raniti si inca primesc ingrijiri medicale. Niciun roman nu mai este dat disparut in acest moment, dupa cum se arata in datele oficiale.

Repatrierea Stelutei si a celorlalti 10 romani a fost suportata de Ministerul Afacerilor Externe, bani din Fondul special de urgenta. De asemenea, Guvernul Romaniei deblocheaza suma de 1.000 de euro drept ajutor de inmormantare pentru familia ei. Insusi premierul Romaniei, Dacian Ciolos, a trimis o coroana de flori acasa la Steluta Novac.

Astazi, Steluta Novac, isi gaseste linistea vesnica, acasa unde a crescut si copilarit.

Dumnezeu sa o ierte!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img