vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui: Arestat pentru furt calificat

Distribuie:

Publicat:

Un barbat din comuna Blandesti, judetul Botosani, a fost retinut de catre politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Vaslui a Politiei Municipiului Vaslui, pentru savarsirea unei infractiuni de furt calificat.  

Politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Vaslui a Politiei Municipiului Vaslui  au probat activitatea infractionala a unui barbat in varsta de 52 de ani, din comuna Blandesti, judetul Botosani, banuit de comiterea unei infractiuni de furt calificat in localitatea Dragomiresti, judetul Vaslui.

In urma cercetarilor efectuate de catre politistii vasluieni s-a stabilit faptul ca, in ziua de 28 iunie a.c., barbatul, care pretindea ca este un cunoscut al persoanei vatamate, a convins-o ca doreste sa depoziteze o cantitate de cherestea in curtea locuintei acesteia si ca o va recompensa la intoarcere.  

Cu ocazia sederii in gospodaria persoanei vatamate, profitand de varsta inaintata de acesteia (79 de ani), autorul a sustras o cutie metalica in care se afla suma de 17.500 lei. Prejudiciul rezultat a fost recuperat partial, urmand a fi predat persoanei vatamate.

Impotriva barbatului a fost luata masura retinerii pe o perioada de 24 de ore in data de 01 iulie a.c., iar in cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat Judecatoriei Vaslui, care a dispus arestarea sa preventiva, pentru o perioada de 30 de zile.

 

PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINTA

Exersarea spiritului de vigilenta reprezinta primul si cel mai solid scut impotriva hotilor si altor categorii de infractori.
Va prezentam cateva sfaturi de natura sa previna indiferenta, neglijenta si naivitatea care favorizeaza furtul din locuinta:

Nu va incredeti in comis-voiajori care incearca sa va vanda diverse bunuri!  Acestia va pot distrage atentia cu scopul de a fura.  
 Daca plecati din casa pana la un vecin sau lipsiti foarte putin timp, nu lasati usa neincuiata !
Asigurati-va ca usa principala de acces in bloc/gospodarie este inchisa pe parcursul noptii !
In cazul in care ati pierdut sau vi s-au furat cheile, schimbati imediat sistemul de siguranta al usii !
Educati-va copii sa reactioneze adecvat in situatia in care un necunoscut incearca sa-i convinga despre faptul ca ar fi prieteni sau colegi de serviciu cu dvs. si ca au venit dupa cheile locuintei sau dupa anumite bunuri din casa!
Montati pe partea interioara a usii un lant de siguranta, pentru a limita deschiderea acesteia atunci cand descuiati unei persoane necunoscute !
Nu va incredeti in comis-voiajori care incearca sa va vanda diverse bunuri ! Acestia va pot distrage atentia cu scopul de a fura.  
Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter se recomanda montarea unor grilaje metalice sau a unui sistem de alarma la ferestrele expuse pericolului de escaladare.
In cazul in care parasiti domiciliul, apelati la o cunostinta sau un vecin de incredere care sa asigure supravegherea locuintei !

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img