sâmbătă, 27 aprilie, 2024

VASLUI: Asistentii sociali din primarii fac legea! Saracii sunt lasati sa moara de foame, iar bogatii primesc ajutoare

Distribuie:

Publicat:

Cand o persoana fara venituri are nevoie de un ajutor de la stat, apeleaza la asistentul social de la primarie. Acesta din urma face o ancheta sociala sI in functie de rezultat decide daca persoana respectiva intruneste conditiile sa primeasca bani sau nu. Astfel, asistentii sociali de la primarii sunt cei care decid dupa cum doresc cine poate primi si cine nu, sprijin financiar de la stat. Poti fi la limita subzistentei, daca nu esti in gratiile asistentului, nu primesti ajutor. La fel de usor poti obtine venit minim garantat chiar daca tu ai posibilitati sa te intretii fara sprijin de la stat. Totul depinde de asistent si de primar.

Controale desfasurate pe linia ajutoarelor sociale de autoritatI au scos la iveala zeci de situatii de acest gen. Fara nici un temei legal, reprezentantii primariilor au aprobat cui au dorit dosarele de sprijin financiar.

 Potrivit unui raport al Inspectiei de Control, s-au gasit astfel de nereguli in toate cele aproape 45 de comune verificate pana in prezent. Cum verificarile vor continua cu siguranta se vor contabiliza si alte nereguli. „Noi am avut situatii de familii care au drepturi si nu le-au primit. Stand de vorba cu oamenii din comuna am aflat ca din diferite motive asistentul social nu a vrut sa le acorde aceste drepturi. Din motive persoanele ale asistentilor sociali si sa o zicem pe cea dreapta, fiindca nu le-au placut ochii lor, asistentii sociali nu i-au ajutat. Pur si simplu le-au ingradit acest drept. Bineintelesca au fost suficient de multe cazuri si de persoane care au primit sprijin financiar fara sa aiba acest drept. Acum beneficiarii vor trebui sa dea banii inapoi, iar asistentii sociali vor fi sanctionati”, spune un primar. Mai mult, in cazurile in care beneficiarii carora le-au fost sistate drepturile sau nu li s-au acordat si au mers la primarii sa ceara socoteala, au fost trimisi la AJPS, chiar daca aici nu se putea rezolva nimic. Totul pentru ca primarii si asistentii sociali sa nu dea nici o explicatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img