miercuri, 24 aprilie, 2024

VASLUI: Astazi incepe cel mai asteptat festival din judet.Open Camp isi deschide portile astazi!

Distribuie:

Publicat:

In perioada 8-12 August, la Poligonul Paiu debutează o noua editie a festivalului “ OPEN camp”. Pretul unui abonament este de 70 de lei, în timp ce un bilet de o zi costă 40 de lei.

Acestea  vor putea fi achiziționate, la același preț, și de la intrarea în Poligon.

Organizatorii le-au pregatit participanților  o mulțime de surprize , aici enumerând serile de film (vei putea viziona filmele "Medalia de onoare", "România neîmblânzită" și "Un pas în urma serafimilor"). O alta atracție o va constitui Asociația IGNIS VULTUS,  care promovează și încurajează reconstituirea istorică la un înalt nivel de profesionalism și autenticitate istorică. Scopul grupului este să recreeze cât mai fidel cu putință viața militară, civilă și cotidiană din Moldova secolelor XV-XVI, folosindu-se de un întreg arsenal de echipamente: echipament civil – orice piesă sau ansamblu de piese de echipament (vestimentaţie, unelte și scule) caracteristice vieţii cotidiene, care nu au de-a face cu vreo expediţie militară, echipament militar, echipament de campanie – echipament specific militar, purtat într-o deplasare în scopul purtării unei bătălii sau a unui asediu. Aici sunt încadrate următoarele: cort de campanie, arme de asediu și de artilerie, armuri, echipamente de protecție. Nu vor lipsi atelierele meșteșugărești – ansamblurile formate din meşter și echipamentul său (unelte, scule, stand de lucru), eventual însoțit de un ucenic, în scopul de a realiza un produs finit caracteristic perioadei recreate, la fața locului.

Asociația prezintă mai multe tipuri de oameni aflați în această zonă, în această perioadă zbuciumată: moldoveni, turci, tătari, poloni, cu echipamente și stiluri distincte de a duce un război.

Asociația prezintă mai multe tipuri de oameni aflați în această zonă, în această perioadă zbuciumată: moldoveni, turci, tătari, poloni, cu echipamente și stiluri distincte de a duce un război.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img