sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vaslui : Autoritatile demareaza CAMPANIA “#10 PENTRU SIGURANTA!”

Distribuie:

Publicat:

Reprezentantii Institutiei Prefectului, Inspectoratului de Politie al judetului Vaslui, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului de Jandarmi Judetean, Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera si ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui, si-au dat mana intr-o cauza de siguranta in comunitate si au lansat CAMPANIA #10 PENTRU SIGURANTA! .

Mai exact, pret de 10 zile, oamenii legii readuc in atentia vasluienilor o serie de sfaturi, pentru ca elevii, profesorii si chiar parintii, sa primeasca nota 10 la lectia de siguranta.

Incepand de astazi, 9 septembrie si pana pe 20 septembrie, actiunile de informare si prevenire vor fi concentrate in 12 unitati de invatamant din mediul rural si 23 din mediul urban.

Pe toata perioada derularii campaniei, in librariile din municipiile si orasele vasluiene vor fi amenajate standuri cu pliante si flyere, care sa contina mesajul campaniei, precum si alte recomandari.

Cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic, respectiv prevenirea delincventei juvenile in incinta si in zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar, se numara printre prioritatile structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

in cadrul activitatilor preventive, vor fi transmise o serie de recomandari, printre care si urmatoarele:
In drumul tau catre scoala, fii foarte atent la traversarea strazii!

Nu da persoanelor necunoscute, intalnite pe internet, informatii despre tine sau familia ta (nume, adresa, numele scolii, locul de munca al parintilor, numarul de telefon, cand esti singur acasa , etc) !
Fii precaut atunci cand intalnesti persoane necunoscute, iar cand esti in pericol nu ezita sa strigi dupa ajutor sau sa apelezi la 112 !

Nu reactiona violent daca intri intr-o disputa cu alt elev, discuta cu profesorii sau personalul de paza si solicita ajutorul acestora de fiecare data cand esti amenintat ori sicanat de catre colegi !

Drogurile nu se incearca! Sunt droguri care pot da dependenta de la prima utilizare si nu poti sti niciodata care poate fi efectul unei substante asupra organismului tau.

Fii tu insuti un model pentru copilul tau! Cand vine vorba de droguri nici nu se pune problema sa spui "fa cum zic eu, nu cum fac eu". Daca folosesti droguri, fie ele si legale, nu te astepta ca fiul sau fiica ta sa tina cont de sfatul tau. Este important sa nu subestimezi influenta comportamentului tau asupra lor atunci cand vine vorba de alcool, tutun, ori de alte substante.

Foloseste internetul cu grija, nu stii niciodata cine se afla cu adevarat de partea cealalta a ecranului !
Traficul de persoane se poate ascunde in spatele unei fete prietenoase! Informeaza-te la 0800 800 678!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img