News Flash:

VASLUI:Avertizare in privinta pestei porcine africane

13 Ianuarie 2016
1532 Vizualizari | 1 Comentarii
Directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vaslui, Vasile Negru, avertizează cu privire la riscul apariţiei pestei porcine africane la efectivele de mistreţi din ţara noastră. Acesta a declarat, luni, presei că boala, care a apărut din Nordul Africii, s-a extins în ţări ca Georgia, Lituania, Estonia şi Letonia, a înaintat spre Belarus şi Ucraina, ultimul caz semnalat cel mai aproape de ţara noastră fiind în oraşul Odessa.

'Este vorba despre pesta porcină africană, care în momentul de faţă se află la o distanţă de aproximativ 135 de kilometri de graniţa de Est a României. Noi am luat toate măsurile impuse prin protocol pentru prevenirea acestei boli. (...) Nu este o glumă, nu este un fapt de trecut cu vederea. Pesta porcină africană nu are antidot şi decimează întregile efective, dacă pătrunde microbul, atât la porcul sălbatic cât şi la cel domestic. Toţi membrii vânători au fost înştiinţaţi cu privire la riscul apariţiei acestei boli', a declarat Vasile Negru.

Acesta a făcut un apel la toţi gestionarii fondurilor de vânătoare şi la reprezentanţii circumscripţiilor sanitar veterinare pe raza cărora ar putea apărea exemplare bolnave să semnaleze orice caz de îmbolnăvire la vânat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Oportunitate!  | #4147
Ofertă de muncă! Selectăm colaboratori în vederea desfășurării unei activități la domiciliu. Dacă deții cunoștințe minime de navigare pe internet și ușurință de lucru cu fișiere pdf și word, alătură-te echipei noastre. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0724 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012723 (s)