vineri, 29 martie, 2024

Vaslui : Cei doi bebelusi nascuti prematuri la Spitalul Judetean Vaslui sunt infectati cu bacteria nozocomiala Klebsiella. Vestea este confirmata de Ministrul Sanatatii

Distribuie:

Publicat:

Cei doi bebelusi nascuti prematur la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui au fost depistati pozitiv cu bacteria nozocomiala Klebsiella, dupa ce au prezentat varsaturi si alte simptome digestive.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a confirmat vestea la o televiziune publica. Ea a mai spus ca cei doi micuti sunt in afara oricarui pericol. 

"Cel mai important este ca cei doi bebelusi sunt bine. Tolereaza laptele matern, sunt hraniti corespunzator, deci sunt in afara oricarui pericol. Acesti doi bebelusi provin din doua sarcini gemelare. Sunt nascuti prematur, in data de 24 august. In data de 2 septembrie, unul dintre bebelusi, dintr-o sarcina gemelara, a inceput sa aiba probleme, varsaturi, febra. In acel moment, cadrele medicale au recoltat probe biologice, izoland prematurul. In data de 4 septembrie, un al doilea bebelus, din cealalta pereche de gemeni, a inceput sa aiba aceeasi simptomatologie. In acel moment a fost informat Serviciul de Prevenire a Infectiilor Asociate Actului Medical Vaslui, care a prelevat probe de la contacti si de la personalul medical, care a fost in contact cu bebelusii. Tegumente, suprafete. In acest moment, pot sa va spun ca problele prelevate de la cei doi bebelusi sunt pozitive la Klebsiella, iar probele pentru personalul, care a fost in contact, si probele prelevate de la mamele acestor bebelusi sunt inca in lucru. Se pare ca pe probele provenite de la una dintre mame creste ceva, inca nu s-a finalizat analiza. Dar cel mai important este ca bebelusii sunt in afara oricarui pericol", a declarat Sorina Pintea. 

Ministrul Sanatatii a mai declarat ca imediat dupa finalizarea analizelor se vor aplica masurile specifice infectiilor asociate actului medical. Exista protocoale care se aplica, in asa fel indcat sa se minimizeze efectele acestor tipuri de bacterii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img