vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui: Cod portocaliu de ninsori si vant

Distribuie:

Publicat:

Conform precizarilor facute de Institutia Prefectului Judetului Vaslui, Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ninsoare si vant, ce intra in vigoare joi, 20 aprilie, ora 18:00. Se estimeaza ca va fi valabil pana pe 21 aprilie, ora 09:00. Pe toata durata codului portocaliu sunt vizate intensificari ale vantului, de pana la 50-60 km/h, precipitatii insemnate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare, si un strat de zapada consistent.
 
Autoritatile judetului Vaslui au instituit serviciu permanent la primarii

De asemenea, in aceeasi perioada sunt anuntate temperature scazute, vremea racindu-se treptat.
Soferii sunt rugati sa nu porneasca la drum, decat daca e necesar, sa ruleze cu viteza redusa si prudenta la volan.
Daca trebuie neaparat sa plecati la drum, asigurati-va ca autoturismul este echipat corespunzator pentru circulatia in conditii de iarna. 
Pe timpul calatoriei, informati-va permanent in legatura cu evolutia vremii si cu masurile dispuse de autoritati!

 

In cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local insemnate cantitativ, iar in zona de munte a judetelor Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Arges, Dambovita, Prahova si Buzau va ninge si se va depune un strat de zapada, pe alocuri consistent. Vantul va avea intensificari de 50-60 km/h, iar pe crestele montane, rafalele vor depasi 70-80 km/h, viscolind zapada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img