joi, 25 aprilie, 2024

VASLUI: Cupa de sah Sergenti la Centenar a captat weekendul copiilor din judet – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Weekendul acesta aproximativ 100 de copii din Iasi, Vaslui, Barlad, Husi, dar si din comunele vasluiene Dranceni, Arsura, Padureni si Stanilesti, au participat la turneul de sah intitulat Cupa Sergenti la Centear, care s-a desfasurat la Silver Mall in Vaslui.

Desi poate nu toti copiii  s-au intors cu premii acasa, fiecare a castigat ceva, cel putin prin participarea la acest turneu.

Marius Ursan, ofiterul din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui, cel care isi dedica timpul sau liber sa ii invete tainele sahului pe copiii din Husi, este omul care ii ambitioneaza pe acestia sa participe si sa creasca de la un turneu la altul. Asteptarile ii sunt rasplatite si iata ca dupa acest weekend frumos, micutii s-au intors acasa cu multe premii.

Cum fiecare mentor isi doreste mai mult pentru elevii sai, Marius Ursan face un apel pe profilul sau de pe o retea de socializare, unde ii invita pe  parinti sa isi sprijine si sa incurajeze mai mult copiii .

"Cat de frumos este cand copiii sunt sustinuti si incurajati de catre parinti. Au incredere in ei, invata, au rezultate in tot ce fac, se dezvolta, cresc fizic si psihic frumos. Am observat ca la turneele de sah cand ii felicit pe multi dintre parintii care isi sustin si incurajeaza copiii lor, acestia ma privesc mirati, de parca ar spune: "Nu este ceva normal si firesc?" BA DA. Insa din pacate chiar daca este greu de crezut sunt si "PARINTI" care NU ISI SPRIJINA COPIII, NU II INCURAJEAZA. Pare greu de crezut si totusi SUNT SI AM INTALNIT ASTFEL DE CAZURI. Cazuri in care copiii chiar sunt buni (la scoala, sah, fotbal etc… ) iar parintii desi nu ii costa nimic (mai exact 0 lei), desi copiii au de castigat moral cat si material, iau decizii contrare NORMALULUI, BUNULUI SIMT…… Este anormal ca tu parinte sa nu doresti binele copilului. AM UN MESAJ PENTRU ASTFEL DE "OAMENI". "Va rog dati o sansa copiilor dumneavoastra. Nu ii pedepsiti pentru CA POT SI VOR MAI MULT. Daca nu ii ajutati, va rog, macar sa le dati sansa de a alege sanatos in viata. NU LE INTERZICETI DREPTUL LA EDUCATIE, SI EI SUNT COPII, si ei vor sa se joace, sa fie ca ceilalti copii din jurul lor". Doare tare cand cunosti astfel de cazuri si mai ales atunci cand stii si ai vazut ca sunt COPII FOARTE BUNI care pot, CARE AU DEMONSTRAT si totusi …… Trist, fara cuvinte… Toti copiii ar trebui sa fie egali, toti sa se bucure de copilarie DAR……"

Imbucurator este faptul ca, potrivit politistului, chiar si asa, numarul copiilor creste de la un turneu la altul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img