joi, 28 martie, 2024

Vaslui : cursuri de calificare/recalificare pentru someri

Distribuie:

Publicat:

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui organizeaza gratuit cursuri de calificare/recalificare pentru someri. Persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca li se ofera astfel posibilitatea dobandirii cunostintelor teoretice si practice specifice unei noi meserii care sa mareasca sansele ocuparii unui loc de munca.
Planul de formare profesionalã pentru anul 2017 cuprinde o gamã variatã de meserii / ocupatii, incluzand cursuri de: calificare/ recalificare, initiere, perfectionare si specializare. Cursurile de calificare/ recalificare se adreseazã persoanelor cu studii diferite de pregãtire: invatãmant obligatoriu (inclusiv persoane care nu au absolvit invãtãmantul obligatoriu – la cursurile de nivel 1 de calificare); scoli de arte si meserii; scoli profesionale; liceu. 
In luna aprilie AJOFM Vaslui intentioneaza sa inceapa derularea urmatoarelor programe de formare profesionala:
  1. In municipiul Vaslui: „asfaltator“ pentru 14 someri, “inspector resurse umane“ pentru 20 someri, „manichiurist-pedichiurist” pentru 14 de someri
  2. In municipiul Barlad: „ ingrijitor batrani” pentru 25 de someri, „confectioner asambolr articole din textile” pentru 26 someri
  3. In municipiul Husi: „coafor” pentru 14 de someri si „cusator din piele si inlocuitori” pentru 20 someri.
Cursurile sunt gratuite si pentru somerii neindemnizati aflati in evindenta agentiei ca persoane in cautarea unui loc de munca. Orice persoana care doreste sa beneficieze in mod gratuit de serviciile oferite de catre agentia noastra se poate inscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie dupa cartea de identitate, copie dupa certificatele de studii, adeverinta medicala din care sa reiasa ca este apt de munca sau are eventuale restrictii medicale.
Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca care doresc sa urmeze unul din programele de formare profesionala mentionate, pot afla informatii suplimentare la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui din str. Spiru Haret nr. 5, etaj 1, camera 18, sau la telefon: 0235/318184.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img