vineri, 29 martie, 2024

VASLUI: Dosar penal pentru contrabanda cu tigari

Distribuie:

Publicat:

Politistii barladeni au desfasurat o noua actiune pentru combaterea contrabandei cu tigari si pentru identificarea si tragerea la raspundere a persoanelor care desfasoara operatiuni comerciale cu incalcarea legislatiei in vigoare.

 Politistii din cadrul Biroului de Ordine Publica Barlad au desfasurat astazi o actiune in zona Pietii Sfantul Ilie, din municipiul Barlad. A fost identificat D. Sergiu, in varsta de 44 ani, din municipiul Barlad care oferea spre vanzare tigarete avand timbru de accizare din Republica Moldova, bunuri provenite din infractiunea de contrabanda.

    Pe numele barbatului a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

    In timpul desfasurarii actiunii, politistii au gasit abandonate 580 tigarete de provenienta Republica Moldova, fiind efectuate in prezent cercetari pentru identificarea detinatorului.

    Pentru infractiunea de contrabanda, Legea 86/2006 prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infractiunii de contrabanda si colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
     
Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare, politistii actionand atat in vederea identificarii celor cu preocupari infractionale pe linia introducerii in tara a tigarilor de contrabanda cat si a celor care transporta, depoziteaza sau comercializeaza astfel de produse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img