marți, 19 martie, 2024

Vaslui: dovada de primar inconstient. Un microbuz cu 11 elevi a fost imobilizat la Puiesti.

Distribuie:

Publicat:

 

Un microbuz care transporta elevi a fost sechestrat de politisti in localitatea Puiesti, judetul Vaslui.

 

Potrivit autoritatilor, 11 elevi din Gherghesti, Vaslui, unii dintre ei in varsta de 7 ani, impreuna cu un cadru didactic, se intorceau cu microbuzul de la un concurs scolar din judetul Neamt, cand, in localitatea Puiesti, un echipaj de politie a oprit microbuzul care avea mai multe documente in neregula. Mai precis, licenta de transport, pe care o detinea Primaria Gherghesti, era expirata si la fel si Inspectia Tehnica Periodica.

 

Politistii au sechestrat pret de cateva ore bune microbuzul si nu pentru a le crea un disconfort micutilor ci din pricina faptului ca mijlocul de transport in comun le-ar fi pus viata si mai mult in pericol.

 

La fata locului a venit si primarul comunei Gherghesti, Nixon Ibanescu, insotit de primarul din comuna Iana, Ionut Totolici. Acestia au venit sa-i roage pe politisti sa elibereze microbuzul, ca sa-i duca acasa pe copii, urmand ca apoi soferului sa i se retina toate documentele si sa dea socoteala pentru nereguli. Rugamintile primarului Nixon nu i-a induplecat pe politistii care isi desfasurau activitatea in mod corect, ba mai mult acesta s-a ales cu mainile la spate si cu un loc in duba deoarece discutia degenerase si el a devenit vulcanic. La fata locului s-a prezentat un alt microbuz pentru a-i putea transporta pe micuti in conditii de siguranta acasa, cu atat mai mult ca era trecut de miezul noptii.

 

"In baza unui plan de actiune, echipaje mixte de politie rutiera si siguranta publica, insotite de echipaje SAS, in seara de 16.03.2019, au actionat pe raza comunelor arondate Politiei municipiului Barlad, respectiv Politiei orasului Murgeni.

 

La ora 21.37, pe raza comunei Puiesti, politistii au oprit pentru control un microbuz, in care se aflau 11 elevi si un cadru didactic.

 

I s-a solicitat conducatorului auto sa prezinte documentele necesare unei astfel de deplasari.

 

Astfel, s-a constatat ca autovehiculul are ITP-ul expirat din data de 04.03.2019, iar licenta de transport era valabila pentru perioada 24.05.2016-23.05.2017.

 

Avand in vedere cele constatate, conducatorul autovehiculului a fost sanctionat conform prevederilor HG nr. 69/2012 și OUG 195/2002, iar ca masura complementara, s-a dispus retinerea placutelor cu nr. de inmatriculare, eliberandu-se o dovada, fara drept de circulatie.

 

La fata locului a sosit s un oficial al comunei Gherghesti, care a adresat cuvinte jignitoare politistilor, fapt pentru care a fost sanctionat in conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991.

Ulterior, cei care detineau microbuzul depistat de politisti au trimis un alt mijloc de transport, iar minorii au plecat spre domiciliu, în jurul orei 23.50."

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img