marți, 19 martie, 2024

VASLUI:E.Coli in carne de mici, cas si carne tocata, in restaurante si abatoare

Distribuie:

Publicat:

Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) au facut controale la mai multi agenti economici din tara si au descoperit bacteria E.Coli in patru probe din carne de mici, cas, carne tocata si carne de oaie, gasite intr-un restaurant, intr-o carmangerie si intr-un abator din judetele Giurgiu, Vaslui, Iasi si Timis.

ANSVSA anunta, marti, ca in perioada 5-16 septembrie inspectorii sanitari-veterinari au facut controale in abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte, in Bucuresti si 26 de judete.

Potrivit sursei citate, inspectorii au recoltat 115 probe din carne (carne tocata de oaie, carne tocata de vita, pasta de mici amestec, hamburger de manzat, pulpa manzat, pastrama din pulpa de vita, carnati de casa amestec, antricot bovina) si lapte si produse din lapte (telemea de oaie, telemea de vaca, lapte crud de vaca, cascaval, lapte crud de capra, smantana, cas proaspat, branza proaspata de vaci, iaurt de vaca, branza telemea de capra).

Inspectorii arata ca a fost depistata bacteria E.Coli verotoxigena in patru probe prelevate din mici (ameste vita/oaie), dintr-un restaurant din judetul Giurgiu, cas proaspat, dintr-un centru de prelucrare a laptelui din judetul Vaslui, din carne tocata de vita, dintr-o carmangerie din judetul Iasi si din carcasa de ovine (test de sanitatie), dintr-un abator din Timis.

“Ca urmare, Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au efectuat controale oficiale la unitatile in care s-a depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control.

Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum si masurile dispuse in cadrul Planului National de Control”, mai spun reprezentantii ANSVSA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img